Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Flexwerken als ZZP’er: 4 tips en tricks

Flexwerken is een vloek en een zegen in één. De zegen moge duidelijk zijn, als ZZP’er bent u ontzettend flexibel. Werken vanuit huis, even tussendoor een andere afspraak of de kinderen van school halen, het is allemaal geen probleem. Het klinkt ideaal en dat is ook. Meestal dan, want het vergt ook enig aanpassingsvermogen. Deze vier handige tips voor de flexwerkende ZZP’er kunnen u op weg helpen.

1. Kies de juiste plek

Flexwerkplekken genoeg, van hippe barretjes tot leegstaande kantoorpanden. Inventariseer de mogelijkheden en ga na wat het beste bij u past. Genoeg stopcontacten, snelle wifi en lekkere koffie is belangrijk, maar houdt ook rekening met andere zaken. Kunt u er rustig doorwerken bijvoorbeeld, of kunt u met goed fatsoen een telefoongesprek voeren?

2. Maak afspraken

Hoe flexibel flexwerken ook is, het is wel verstandig afspraken te maken met bijvoorbeeld uw collega’s, klanten of vrienden. Zorg dat ze weten waar u bent, of u bereikbaar bent en of u gestoord wil en kan worden. Ergernissen door miscommunicatie zijn makkelijk te vermijden met goede afspraken!

3. Houd rekening met uw omgeving

Flexwerken is heerlijk, maar onthoud dat u niet alleen op de wereld bent. Om irritaties van medeflexwerkers en anderen te vermijden, is het verstandig een beetje rekening te houden met uw omgeving. Ga bijvoorbeeld niet een hele dag in een café zitten met één kopje thee, bel niet te luid en neem niet te veel ruimte in.

4. Plan uw tijd in

Voorkom dat uw flexwerktijd alleen besteed wordt aan kleine onzinnigheden en afleidingen. Een paar tips:

  • Gooi Facebook en andere sociale media van uw telefoon
  • Zet uw telefoon uit als u een deadline moet halen
  • Werk uw mail slechts één of twee keer per dag bij

Offective ontzorgt ZZP’ers

Hoe ideaal het ook is, als ZZP’er hebt u doorgaans meer aan u hoofd dan iemand in loondienst. Vooral de boekhouding is voor veel mensen een blok aan het been. Offective Online Boekhouden helpt u er graag bij. Probeer onze dienst nu 30 dagen gratis, of maak gebruik van onze zzp-actie en maak gebruik van een volledig jaar gratis boekhouden.

Reageren niet mogelijk.