Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Offerte software – Goed geregeld met Offective

Met de verkoopmodule van Offective wordt het u gemakkelijk gemaakt om een offerte te maken. Het opstellen van offertes kunt u met de offerte software van Offective eenvoudig en professioneel. Een offerte kan in verschillende statussen worden opgeslagen. Zo kunt u een offerte opslaan als concept om deze later verder te bewerken of af te ronden. De offerte kan (indien gewenst) eenvoudig gekoppeld worden aan alle aspecten die in een verkoopfunnel aan de orde komen. Nadat u een offerte de ‘definitief’ status geeft, kunt u deze omzetten naar een verkoopkans. De verkoopkans (ook wel opportunity genoemd) kunt u gebruiken voor de belangrijke opvolging. In de verkoopmodule ziet u op het dashboard direct het aantal concept offertes, definitieve en goedgekeurde offertes.

 

offerte software Offective

 

Offerte software gekoppeld met andere modules

De offerte software is een onderdeel van de verkoop module. Deze is direct gekoppeld aan CRM en de producten module. Het opstellen van een offerte is dan ook met een paar muisklikken gerealiseerd. Natuurlijk kunt u als gebruiker de offerte personaliseren. U kunt een persoonlijke inleidende tekst toevoegen. Ook kunt u via een tekstbibliotheek allerlei standaardteksten toevoegen. U klikt ze aan en laadt deze eenvoudig in uw offerte.

In het kort kunt u met de software:

  • Eenvoudig een offerte maken
  • Offerte bewaken en opvolgen
  • Meerdere template opties
  • Individueel eigen teksten toevoegen
  • Individueel kortingen toevoegen op het totaal of op regelniveau

Via ‘instellingen’ heeft u binnen de offerte software verschillende configuratie mogelijkheden. Zo kan een gebruiker onbeperkt templates aanmaken. De templates zijn te gebruiken op het moment dat een offerte gereed is en verzonden moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Engelse of Duitse template. Voor het digitaal verzenden is een e-mail template aanwezig. Ook deze kan door de gebruiker zelf worden bewerkt.

Bij het gebruiken van de offerte software wordt als eerste de klant geselecteerd. De offerte krijgt standaard de status ‘concept’. Diverse standaardwaardes die binnen het CRM bij de relatie zijn vastgelegd, worden overgenomen in de offerte.

Er kunnen afwijkende betalingscondities worden vastgelegd. Ook kan een eenmalige offertekorting worden toegekend. Op regelniveau wordt gebruik gemaakt van bestaande artikelen. Deze kunnen indien gewenst direct bij het opstellen in de offerte software worden gemuteerd. Met de software kan bij het maken van offertes op regelniveau worden afgeweken. U kunt bijvoorbeeld kortingen geven op standaard prijzen. In de offerte software heeft u in uw dashboard direct zicht op de totaalbedragen en marge! U kunt aan een offerte bijlages koppelen die mee gezonden worden aan de relatie.

 

Uw verkoopkansen op één dashboard

Nadat een offerte gereed is, zal deze ook terug te vinden zijn bij de relatie in het CRM. Vanuit de offerte software kunnen de documenten en offertes direct worden geprint. Uiteraard wilt u de offerte opvolgen! Dit kunt u mooi en eenvoudig doen met het onderdeel verkoopkansen. De offerte software is het begin van de verkoopfunnel. Stap voor stap wordt u door het programma geleid. Zo wordt u geholpen om de verkoopkans op te volgen en te bewaken. U kan bij een offerte een (eigen) taak aanmaken of deze taak toewijzen aan een collega. Geef bijvoorbeeld een opdracht aan uw collega van de postkamer om een proefexemplaar te sturen.

  • Offerte software
  • Per email verzenden
  • Marge op offerte direct ‘in beeld’
  • Bijlages meesturen
  • Taken koppelen en uitbesteden

 

Veel mogelijkheden

Een interessante functie is de gekoppelde tekstbibliotheek. Vanuit de module beheer heeft de gebruiker de mogelijkheid om onbeperkt categorieën (hoofdstukken) aan te maken. Vervolgens kunnen er onbeperkt teksten worden aangemaakt. Elke tekst dient gekoppeld te zijn aan een categorie. De gebruiker heeft voor wat betreft de opmaak ook veel vrijheden. In de template instellingen kunnen allerlei zaken voor wat betreft de weergave op een offerte worden geconfigureerd. U kunt kiezen om wel of geen ‘lijn’ mee te geven, of u bepaalt zelf de lijndikte etc. Hiermee biedt de offerte software de unieke mogelijkheid om snel en eenvoudig een offerte ‘in elkaar te klikken’. De offerte wordt nu met behulp van uw ‘standaardteksten’ heel persoonlijk. De standaardteksten kunt u opknippen in kleine(re) teksten, en koppelen aan een bepaalde categorie.

offerte software Offective

 

Probeer de offerte software gratis!

Maak een proefaccount en start direct 30 dagen gratis. Na deze 30 dagen zit u nergens aan vast. Met het proefaccount kunt u alle Offective modules gratis uitproberen. U heeft dezelfde mogelijkheden als een klant.

Met de offerte software van Offective heeft u maximale vrijheden. U bent vrij in het gebruik van producten (met de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen), regelindelingen, logo en achtergronden. Een eenvoudige of zeer gecompliceerde offerte, wij hebben ze allemaal voorbij zien komen bij onze gebruikers. Tot slot kunnen gebruikers van de applicatie geautoriseerd worden voor bepaalde klantgroepen. Dit is alleen van belang bij grote organisaties met grote klantgroepen.

Meer informatie over opportunities software
Meer informtie over online offerte maken