Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Voorraadwaarde balans

In dit artikel leggen we uit hoe u de voorraadwaarde op uw balansrekening kunt (laten) boeken en leggen we uit waar u een voorraadwaarde rapportage kunt downloaden.

Wilt u dat iedere nacht de waarde van uw voorraad wordt bijgewerkt op een voorraad balansrekening? Dan kunt u dat eenvoudig instellen in Offective. Ga hiervoor naar Boekhouding > Instellingen > Voorraadwaarde (onder het kopje Overige instellingen). Hier kunt u deze functionaliteit activeren. Selecteer een balansrekening en een kostprijs rekening voor een juiste verwerking van de voorraadwaarde in uw grootboekrekeningen.

Let op: als u gebruik wilt maken van de voorraadwaarde op de balans dan is het belangrijk bij deze instelling is dat u al uw producten toevoegt aan Offective en hierbij steeds ook de (meest recente) inkoopprijs opgeeft per product. Dit doet u via het menu item Producten > Producten en voorraad > Open een product of maak een nieuw product aan > ga naar beneden naar het gedeelte Inkoop & voorraadinstellingen en vul hierbij de inkoopprijs in. Zorg verder dat de voorraad van uw product binnen Offective altijd een juiste weergave van de werkelijkheid geeft om een juiste voorraadwaarde te kunnen boeken.

Om een rapportage van uw voorraadwaarde te kunnen inzien/downloaden gaat u in het menu naar Producten > Dashboard. Hier ziet u een blok met Rapportages. Kies bij Soort voor Voorraadwaarde, maak een keuze bij de overige velden en klik dan op Genereer en download. Nu krijgt u een document waarbij u per product kunt zien wat de voorraadwaarde is van het product.

 

Reageren niet mogelijk.