Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Factuur maken

In dit artikel leggen we uit hoe u een verkoopfactuur kunt maken in uw eigen huisstijl en deze naar uw relaties kunt versturen met Offective. Wij gaan er voor dit artikel van uit dat u de module Facturatie heeft aanstaan op uw account.

Om te kunnen factureren dient u een factuurtemplate te maken. Een factuurtemplate bepaalt hoe uw facturen eruit komen te zien. U geeft aan waar u de klantgegevens wilt tonen, waar u uw eigen gegevens wilt tonen en welke informatie u in uw factuurregels en totalen wilt laten zien. Ook kunt u uw eigen logo of briefpapier toevoegen aan het template en vaste teksten opnemen.

Nieuwe templates die u maakt binnen Offective worden met de Document Builder gemaakt. In ons artikel: Template maken, wordt dit uitvoerig uitgelegd.

U kunt uw bestaande factuurtemplates wijzigen of een nieuwe template aanmaken via het menu Facturatie > Instellingen > en klik vervolgens op de knop die begint met de tekst ‘Facturatie instellingen’.  Daarna kunt u onder Documenttemplates een bestaande template wijzigen of een nieuwe template toevoegen met de knop Nieuw.

  1. Ga in Offective naar het menu Facturatie > Facturen.
  2. Klik hier op de knop ‘Nieuw’. Nu opent een scherm waarin u alle informatie voor uw factuur kunt invoeren.
  3. Begin met het selecteren van uw relatie middels het zoekveld achter ‘Relatie’. Het zoekveld vult automatisch de relaties aan die overeenkomen met uw zoekterm. Bestaat de relatie nog niet? Maak dan een nieuwe relatie aan via de knop achter het veld.
  4. Vul vervolgens de overige velden in welke relevant zijn, zoals een opmerking of referentie voor de factuur. Enkel de velden ‘Relatie’ en ‘Datum’ zijn verplicht. De rest van de velden zijn optionele instellingen.
  5. Voeg nu factuurregels toe aan de factuur via de knop ‘Nieuwe factuurregel’. Een factuurregel is een specificatie van de factuur zoals een product of dienst welke u tegen een bepaalde prijs heeft verkocht.
  6. Nu volgt een detailscherm waarin u uw factuurregel kunt invullen. Hier kiest u linksboven het product of dienst dat u wilt factureren. Dus stel u wilt een computer verkopen, vul dan bij product ‘computer’ in. Bestaat dit product nog niet? Voeg dan direct een nieuw product toe middels de knop met de +.
  7. Vul nu de overige velden naar wens in. In elk geval dient u een aantal op te geven.  De meeste overige velden zoals ‘prijs per stuk’ en ‘btw-percentage’ worden automatisch ingevuld op basis van het gekozen product. Na invullen van de velden ziet u scherm er bijvoorbeeld zo uit:
  8. Klik tot slot op de knop ‘Opslaan en sluiten’ wanneer u klaar bent. Wilt u direct nog een factuurregel aanmaken, klik dan op ‘Opslaan en volgende’.
  9. Na opslaan komt u weer in het factuur detail scherm. Uw factuur is nu aangemaakt en u heeft één of meerdere factuurregels toegevoegd. Oftewel, uw factuur is klaar om bekeken en verstuurd te worden!

Reageren niet mogelijk.