Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Templates kopiëren

Met de introductie van de Document Builder is het nu mogelijk bij nieuwe Document Builder templates de templates van één type document te kopiëren en te gebruiken bij een ander type document. Hiermee kunt u een factuur template die u mooi vindt gebruiken als basis voor een pakbon of inkooporder template die u nog moet maken. U kunt uiteraard deze stappen ook gebruiken om bijvoorbeeld een factuur template te kopiëren en deze daarna aan te passen (denk hierbij aan een anderstalige versie van uw template).

In dit artikel laten wij zien hoe u dit kunt doen en wat u na afloop nog dient te doen.

Stappenplan

U kunt nu eenvoudig een template die u heeft aangemaakt voor één document type kopiëren voor gebruik bij een ander document.

  1. U gaat naar de template instellingen van de template die u als basis wilt gebruiken (Factuur, Aanmaning, Orderbevestiging, Offerte of Inkooporder),
  2. Vervolgens selecteert u een Document Builder template,
  3. Nu klikt u op de knop dupliceren,
  4. Nu klikt u op het type document waar u de template voor wilt gebruiken,
  5. Indien u gekozen heeft voor hetzelfde type document als het origineel dan ziet u deze in dit scherm verschijnen, zo nee, ga dan naar stap 6,
  6. Nu gaat u naar de template instellingen van de document template die u had gekozen voor het duplicaat,
  7. Hier ziet u het duplicaat met de naam van het origineel met als toevoeging _kopie,
  8. U kunt deze template nu gebruiken voor dit type document, wij raden u wel aan de template eerst te controleren en te corrigeren waar nodig.

Puntjes-op-de-i

Omdat de document onderling niet één-op-één gelijk aan elkaar zijn dient u uw instellingen te controleren en waar nodig te corrigeren. Denk hierbij aan factuurregels (op een factuur template) die niet beschikbaar zijn op een pakbon (waar pakbon regels beschikbaar zijn).

In ons artikel; template maken met de nieuwe Document Builder, laten wij zien hoe u de nieuwe Document Builder kan gebruiken.

Vragen?

In dit artikel hebben wij laten zien hoe u een template voor één type document kunt gebruiken voor een ander type document. Heeft u aanvullende vragen of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met de helpdesk of bel ons op via: +31 (0)180 70 10 64.

Reageren niet mogelijk.