Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

BTW aangifte

Met de module Boekhouding van Offective kunt u éénvoudig uw BTW- & ICP-aangifte laten berekenen en optioneel elektronisch bij de Belastingdienst indienen. Dit kost u niets extra’s en bespaart u een hoop tijd en moeite. Het enigste dat u nog hoeft te doen is inloggen voor uw betalingskenmerk.

U kunt er binnen Offective voor kiezen om uw btw-aangifte maandelijks, per kwartaal of per jaar te doen. U dient zelf bij de Belastingdienst na te vragen welk tijdsvak voor u geldt. Een tijdsvak instellen doet u op de volgende manier:

  1. Ga naar Boekhouding > Instellingen > Btw- en ICP-aangifte,
  2. Vul achter ‘Aangifte tijdsvak’ in welk tijdsvak u wilt,
  3. Klik vervolgens op ‘Opslaan en verder gaan’.

Indien u een tijdsvak heeft gekozen en u wilt deze later toch nog wijzigen, dan kunt u dat doen door in het menu te gaan naar: Boekhouding > Instellingen > Btw-aangifte & percentages instellingen.

Let op: bent u een nieuw Offective gebruiker of heeft u een nieuwe administratie en heeft u een gebroken boekjaar of boekjaar met afwijkende start- en einddatum? Pas deze dan aan in Boekhouding > Instellingen Boekjaren & afsluiten boekjaar en reset daarna uw aangifte tijdsvak.

Om de btw-aangifte berekening voor een periode te bekijken gaat u naar de module Boekhouding > Btw- en ICP-aangifte. U ziet nu direct een overzicht van de periodes voor uw aangifte.

Om de btw-aangifte voor een periode te berekenen, klikt u op de periode en vervolgens klikt u op de knop ‘Bereken en/of bekijk de geselecteerde aangifte’. Uw btw-aangifte wordt nu berekend en geopend. U ziet vervolgens een gedetailleerd overzicht van de aan te geven bedragen per vak.

U kunt er voor kiezen om in te loggen bij de Belastingdienst en deze bedragen handmatig over te typen, maar u kunt er ook voor kiezen om de btw-aangifte elektronisch te doen. Als u hier voor kiest, hoeft u de btw-aangifte elke periode enkel te berekenen volgens bovenstaande stappen en met één druk op de knop te versturen naar de Belastingdienst.

SBR

Als u gebruik wilt maken van de Elektronische aangifte mogelijkheid dan dient er een SBR-autorisatie plaats te vinden. Deze vindt u terug in uw aangifte onder tabblad Belastingdienst (elektronische aangifte) en hoeft u maar éénmaal te doen per administratie.

Hierin staat uitgelegd dat wij eenmaal moeten verifiëren dat u degene bent die voor uw bedrijf de aangifte mag doen bij de Belastingdienst. Hiervoor dient u een KvK uittreksel te uploaden. Na verificatie (hier krijgt u bericht over per e-mail) kunt u gebruik gaan maken van de elektronische aangifte.

Als wij de verificatie hebben gedaan dan ontvangt u van ons een e-mail en kunt u de aangifte elektronisch indienen door te klikken op de knop ‘Aangifte nu elektronisch indienen’.

Let op: indien uw gegevens onjuist of onvolledig zijn dan wordt uw aanvraag geannuleerd en ontvangt u een e-mail van ons met de reden hiervoor. U kunt u aanvraag daarna opnieuw indienen.

Volg de onderstaande stappen om uw btw-aangifte Elektronisch in te dienen.

  1. Ga in het menu naar Boekhouding > Btw- en ICP-aangifte,
  2. Klik op de periode waarover u de aangifte wilt doen en klik vervolgens op ‘Bereken en/of bekijk de geselecteerde aangifte’,
  3. Uw aangifte wordt nu berekend en een overzicht van aan te geven bedragen wordt getoond,
  4. Controleer de vakken goed en klik daarna op het tweede tabblad ‘Belastingdienst (elektronische aangifte)’,
  5. Nu komt u in een scherm waarin u goed alle tekst dient te lezen. Hierin staat uitgelegd dat wij eenmaal moeten verifiëren. In de vorige alinea leggen wij uit hoe u dit aanvraagt. Als dit al is goedgekeurd dan kunt u verder met de volgende stap,
  6. Na het indienen van de btw-aangifte kunt u (indien u btw dient te betalen) het bedrag overmaken naar de Belastingdienst. Per post en/of als u inlogt op uw persoonlijke omgeving binnen de Belastingdienst, ziet u het betalingskenmerk wat u dient te vermelden bij het overmaken van het btw-bedrag.

Reageren niet mogelijk.