E-mailen met Offective

E-mailen met Offective

Voor de optimale aflevering van e-mails die met Offective worden verstuurd aan uw relatie, raden wij aan om uw DNS SPF record aan te passen.

Definities

 • Waar we spreken over ‘domein‘ doelen we op alles wat achter het apenstaartje (@) staat van uw e-mailadres. Oftewel, als uw e-mailadres info@schoenmaker.nl is, dan is uw domein schoenmaker.nl
 • Waar we spreken over ‘record‘, doelen we op een DNS regel voor uw domein

Over SPF
Met behulp van SPF geeft u Offective toestemming om e-mails te sturen met uw domeinnaam als afzender. Zonder deze toestemming kan het voorkomen dat klanten uw mail niet ontvangen. De mailserver van de klant kan namelijk zien dat u Offective geen toestemming heeft gegeven.

Het toevoegen van de SPF regel
Ga na waar uw domein geregistreerd is en zoek op waar u het DNS kunt wijzigen voor uw domein. Of vraag uw webmaster onderstaande wijzigingen door te voeren in het DNS.

Er moet een include toegevoegd worden aan uw SPF record. Waarschijnlijk bestaat er al een SPF record, als dat niet het geval is kunt u deze zelf aanmaken.

LET OP: Het is niet toegestaan om meerdere SPF records te hebben, zorg dus dat u maar 1 SPF record heeft.

Het DNS beheer kent verschillende soorten records. In dit geval moet u een SPF record van het type TXT aanmaken of wijzigen. Zoek dus naar een knop voor het aanmaken van een TXT regel, of vindt de bestaande regel van het type TXT. Als de inhoud van de bestaande TXT regel begint met “v=spf” weet u dat het om het SPF record gaat.

Stappen voor bestaand TXT record voor de SPF instelling

 1. Open uw domein DNS instellingen
 2. Vind het TXT record in uw bestaande DNS configuratie
 3. Voeg deze tekst toe aan uw SPF: include:_spf.mendix.com
 4. Sla de TXT record op

Stappen voor nieuw TXT record voor de SPF instelling

 1. Open uw domein DNS instellingen
 2. Maak een nieuwe TXT record aan
 3. Voer in het eerste invulveld uw domein in, met een punt (.) erachter (bijvoorbeeld schoenmaker.nl.)
 4. In het tweede invoerveld vult u de tekst voor het SPF record in: “v=spf1 a mx include:_spf.mendix.com ~all”
 5. Sla de DNS aanpassingen op

Na het toevoegen of wijzigen van het TXT record voor SPF kan het maximaal enkele uren duren voordat de wijziging goed is verwerkt. Daarna moet u zonder problemen kunnen e-mailen vanuit Offective!