UBL implementatie

Momenteel werken we aan UBL (Universal Business Language). Dit is een standaard voor elektronische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld voor het opstellen van facturen. Een factuur kan momenteel worden verzonden en ontvangen als document of PDF-bestand. Na afronding van deze UBL implementatie kunnen facturen ook worden verzonden en ontvangen als UBL. Op deze manier hoeven facturen niet meer te worden ingeboekt en worden automatisch ingelezen door de software. Automatisch boekhouden komt hiermee heel dichtbij!

Om volledig automatisch en elektronisch facturen uit te kunnen wisselen, moet de e-factuur natuurlijk wel ‘leesbaar’ zijn voor elk systeem. Stichting Simplerinvoicing, geïnitieerd door de Nederlandse overheid, heeft daarom samen met Europese e-facturatieproviders en financiële softwareleveranciers een standaard UBL ontwikkeld. Iedere deelnemende softwareleverancier moet (in)direct aangesloten zijn bij de stichting Simplerinvoicing en kunnen dan deze UBL automatisch verwerken. Het nadeel is dat er kosten berekend zullen gaan worden per factuur! Wij zullen u over deze ontwikkelingen de komende maanden extra informeren. We verwachten dat deze ontwikkeling binnen 3 maanden voor u beschikbaar is.

Snel na of direct met de lancering van UBL komen we ook met een scan en herken oplossing. Inkoop/verkoop facturen kunnen worden gescand en omgezet naar een UBL. Het UBL kan direct worden ingelezen door de applicatie. Ook het maken van een foto van bijvoorbeeld een benzine bonnetje met uw mobile en omzetting naar UBL behoort straks tot de mogelijkheden.

Reageren niet mogelijk.