Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

6 Vooroordelen over ondernemers die niet kloppen

Over alle beroepsgroepen bestaan er vooroordelen en zijn er misvattingen. Er zijn in ons land vele ondernemers in allerlei hoedanigheden. Het is dus ook duidelijk dat er veel vooroordelen zijn over ondernemers. Zo zou een ondernemer nooit op vakantie kunnen en zou ondernemer zijn heel veel tijd kosten.

In dit artikel bespreken we de zes voornaamste vooroordelen rondom het ondernemerschap en ontkrachten ze.

1. Ondernemers werken minder dan werknemers

Er zijn veel ondernemers die hun activiteit parttime doen en dus geen volledige werkweek maken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een gehuwde vrouw die een kapsalon als onderneming naast het huishouden runt.

Ondernemers hebben echter een passie voor hun bedrijf. Dus vinden ze het niet erg om iets meer uren te werken. Het vooroordeel klopt dus niet voor iedere ondernemer. Vaak werken ondernemers meer uren dan een werknemer.

2. Ondernemen is leuker dan een dienstverband

Dit vooroordeel kunt u op twee manieren opvatten. Een ondernemer moet vaak ook in zijn vrije tijd nog zaken regelen voor zijn bedrijf. Dit kan de administratie zijn, maar het is ook een feit dat klanten niet alleen tijdens kantooruren bellen. Ondernemer bent u 24/7. De ene ondernemer kan hiermee omgaan de andere iets minder.

Bij een traditionele baan trekt u om 17 uur de deur dicht en gaat u de volgende dag weer verder. In uw vrije tijd hoeft u dus niet aan uw werk te denken. Echter door de digitalisering bent u ook als werknemer continu bereikbaar.

3. Een ondernemer heeft een statische functie

Dat is volkomen onjuist. Een zelfstandige ondernemer weet juist nooit wat de volgende dag, maand of jaar zal brengen. Hij moet zich altijd aanpassen aan de markt en zich soms met zaken bezighouden die vroeger ondenkbaar leken. Denk maar aan een cyberaanval.

4. Geld is het belangrijkste

Natuurlijk is geld voor een zelfstandige onderneming belangrijk, omdat de geldstroom bepaalt of het bedrijf kan voortbestaan. Veel ondernemer vinden echter de vrijheid en zelfstandigheid het belangrijkste. Geld komt op de tweede plaats.

5. Een business opleiding is onmisbaar

Er zijn wel opleidingen die vele aspecten van het ondernemer zijn behandelen, maar de meeste succesvolle ondernemers zijn autodidacten of hebben een studie gedaan die niets te maken heeft met de aard van het bedrijf dat ze runnen. Je hoeft dus niet een opleiding tot ondernemer gevolgd te hebben.

6. Een ondernemer bepaalt zijn eigen agenda

Op het strand tijdens een zonnige dag zult u weinig ondernemers aantreffen die aan het relaxen zijn. Tijd is schaars en de klanten bepalen in grote lijnen de agenda van een ondernemer. Het sociale leven wordt hierop aangepast.

Online boekhouden voor iedere ondernemer

Ondernemer zijn betekent dat u met alle aspecten van ondernemen te maken krijgt. Ook de administratie hoort daarbij. Wilt u die taak leuker en gemakkelijker maken? Kies dan voor een handig online boekhoudprogramma. U kunt ons programma nu 30 dagen gratis proberen. ZZP’ers kunnen zelfs een jaar lang gratis ons online boekhoudprogramma uitproberen.

Reageren niet mogelijk.