Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

6 Voordelen van online facturatie

Digitaal factureren biedt veel voordelen voor ondernemers. Niet voor niets worden facturen steeds minder vaak per post verzonden. Een belangrijke reden zijn de kosten. U hoeft immers geen postzegel te kopen.

Naast het kosten aspect zijn er nog meer voordelen om online te gaan factureren. Wat deze voordelen zijn en wat het u oplevert hebben we hieronder opgesomd.

1. Snellere betaling

Facturen die u digitaal verstuurt, komen sneller aan bij een klant. Dit betekent tegelijkertijd dat uw factuur ook sneller wordt voldaan. Daardoor heeft u als ondernemer meer grip op uw inkomsten.

2. Kleinere kans op fouten

Facturen die per post worden verstuurd, zijn gevoeliger voor fouten of verdwijning dan online facturen. Laatstgenoemde facturen zijn bovendien gemakkelijk aan te passen en daardoor is het risico kleiner op een foutieve factuur. Dit scheelt u weer de nodige administratieve rompslomp.

3. U bespaart tijd en geld

Online facturen levert u zowel tijd als geld op. Per post factureren is een tijdrovende klus. U moet printen, het in een envelop doen, frankeren en naar de brievenbus lopen. Met een online facturatieprogramma is dit veel sneller gedaan. Bovendien hoeft u niet langer enveloppen en postzegels te gebruiken.

4. Back-up van facturen

Door online te factureren, geniet u altijd van een back-up. Facturen raken daardoor niet kwijt en u kunt in de toekomst gemakkelijker iets terugvinden.

5. Snel overzicht in openstaande facturen

Een online boekhoudprogramma geeft u snel inzicht in openstaande facturen. U kunt daardoor sneller tot actie overgaan bij een uitblijvende betaling.

6. Beter voor het milieu

Online boekhouden is veel beter voor het milieu. Waar u voorheen kilo’s papier verslond, is dit vanaf nu niet langer nodig. Daarmee werkt u meer duurzamer. Sommige potentiële klanten vinden dit een pré.

Online factureren Offective

Wilt u profiteren van de mogelijkheden van online factureren? Kijk dan eens naar facturatie module. Deze kunt u kosteloos 30 dagen proberen.

Reageren niet mogelijk.