Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Top 10 ondernemers blogs van 2018!

Het einde van het ondernemersjaar 2018 is in zicht. Het was voor veel ondernemers een goed jaar met veel opdrachten. De economie trok goed aan en bedrijven gaven weer gemakkelijk geld uit. Via ons online boekhoudpakket kon u al uw opdrachten en klanten eenvoudig verwerken. Dit kunt u in 2019 en daarna natuurlijk nog gewoon blijven doen! Wilt u weten hoe u het boekjaar 2018 afsluit? Bekijk dan onze handige uitleg video.

Ondernemers blogs

Zo richting het einde van het jaar is het een mooi moment om terug te kijken op de artikelen die wij hebben geschreven voor ondernemers. Wat zijn de meest gedeelde en gelezen artikelen van 2018? Welke artikelen heeft u wellicht gemist, maar kunnen wel heel waardevol voor u zijn? In dit blog een overzicht!

1. BTW van 6 naar 9%: wie merkt dat?

Per 1 januari 2019 gaat het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. In dit blog van september bespraken we welke ondernemers die gaan merken.

Van 6 naar 9% BTW: welke ondernemers merken dit?

2. Ondernemerslessen van Netflix

Wie kijkt er dagelijks geen Netflix? De online videodienst is enorm populair. Wat kunnen ondernemers leren van Netflix? In dit blog delen we 5 ondernemerslessen.

5 Ondernemerslessen van Netflix

3. Kosten eerste medewerker aannemen

Kunt u het aantal opdrachten niet meer aan? Dan is het tijd geworden om een medewerker aan te gaan nemen. In oktober publiceerden we een blog waarin we u een overzicht gaven van de kosten van een eerste medewerker.

Eerste medewerker aannemen: wat kost dat?

4. Handige apps voor ondernemers

U heeft de hele dag uw smartphone in uw handen. Maak optimaal gebruik van uw smartphone middels deze 12 handige apps.

12 Handige apps voor zzp’ers

5. Regels rondom de bewaarplicht

De overheid en Belastingdienst hebben regels opgesteld over het bewaren van uw bedrijfsadministratie. In ons blog van juni deelden we de regels over hoe lang u uw boekhouding moet bewaren.

Bewaarplicht als ondernemer: hoe zit dit precies?

6. Kilometerregistratie makkelijk bijhouden

Als u een auto ook zakelijk gebruikt, dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze in uw boekhouding te verwerken. Een van de mogelijkheden is om een kilometerregistratie bij te houden. In ons blog van mei deelde we tips hoe en waarom u dit moet doen.

Kilometerregistratie bijhouden: hoe en waarom?

7. Must-read management boeken

Wie drie boeken leest over één onderwerp weet al meer dan 95% van alle mensen. Door boeken te lezen krijgt u nieuwe inzichten en ideeën. In ons blog van april deelde we vijf klassieke managementboeken.

5 Klassieke management boeken die u moet lezen

8. Hulp van de Belastingdienst

Begin 2018 lanceerde de Belastingdienst een campagne en e-book met handige tips voor uw administratie en aangifte. Onze blog hierover werd erg goed gelezen. Het handboek is nog steeds gratis te downloaden via de link in de blog.

Belastingdienst helpt startende ondernemers

9. Slimmer werken door urenregistratie

Wist u dat het investeren in uw urenregistratie u meer winst oplevert? In ons blog van januari deelde we enkele inzichten om strakker uw uren te gaan registeren.

Ga effectiever werken met een urenregistratie

10. Beschrijvende handelsnaam nemen

Bij het kiezen van een bedrijfsnaam zijn er veel opties mogelijk. Gaat u voor een lange of korte naam? Gebruikt u daarin een getal of alleen een letters? In dit blog van november deelden we tips voor een beschrijvende handelsnaam.

Beschrijvende handelsnaam: handig of niet?

Succesvol ondernemen in 2019

Het nieuwe ondernemersjaar staat voor de deur. Hoe gaat het verlopen met de economie en hoe staat het ervoor met uw opdrachten? We hopen natuurlijk op positieve en zwarte cijfers! Wilt u 2019 met een nieuw en online boekhoudsysteem beginnen? Maak dan een gratis proefaccount aan bij Offective!

Reageren niet mogelijk.