Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Leer van Richard Branson: 7 ondernemerstips

Richard Branson, wie kent hem niet. De Britse zakenman en oprichter van Virgin Group met daaronder een tal van verschillende ondernemingen. Denk hierbij aan Virgin Hotels, Virgin Vacation, Virgin Orbit en de welbekende Virgin Atlantic Airways. In totaal heeft hij meer dan 360 bedrijven en staat hij bekend om zijn avontuurlijke en inspirerende karakter.

Inspiratie van Brandson

Richard Branson is een wereldwijd icoon en tijdens zijn carrière hebben veel van zijn uitspraken bijgedragen aan het helpen van kleine ondernemers op de markt. Wat zijn de ondernemerslessen van Richard Brandson? Bent u ook op zoek naar wat inspiratie bij het opstarten van uw onderneming? Wij sommen 7 ondernemerstips van Richard Branson voor u op:

1. Houd van uw werk, het geld komt vanzelf

Richard Branson heeft er altijd keihard in geloofd dat u alleen een bedrijf moet opstarten als u erin gelooft dat u daarmee een verschil gaat maken in iemands leven. Richards Branson heeft Virgin Atlantic Airways opgestart omdat hij niet tevreden was met de klantvriendelijkheid van een andere luchtvaartmaatschappij. De les die hij hieruit wilt voortbrengen is dat u liever iets begint waar u uw passie in kwijt kunt. Het geld volgt vanzelf.

2. Luister naar uw klanten en werknemers

En onderneming maakt het of breekt het door zijn klanten en werknemers. Het is dus van groot belang dat er naar hun geluisterd wordt. Als bedrijf moet u begrijpen wat hun wensen zijn. Richard Branson heeft zich er altijd op gefocust om een persoonlijke band te onderhouden met zijn werknemers. Ze hadden zelfs zijn huisnummer!

3. Help anderen altijd om te groeien

Wanneer het goed gaat met uw bedrijf, vergeet u dan niet om terug te geven aan de gemeenschap. Richard Branson houdt ervan om een groot deel van zijn tijd te besteden aan sociale doelen om de wereld tot een betere plek te maken.

4. Wees niet bang om te falen

Ondernemers nemen risico. Daarom moet u niet bang zijn om te falen. Als u faalt, brengt dat geen schade aan uw reputatie. Angst doet dat wel, volgens Richard Branson. Hij is van mening dat als u in staat bent één bedrijf goed te runnen, u meerdere bedrijven ook goed kunt runnen.

5. De uitdaging van social media

Social media is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Ze brengen zowel uitdagingen als kansen met zich mee. Branson gelooft erin dat als de Social Media kanalen nauwkeurig gemonitord worden, bedrijven kunnen anticiperen op de vraag van de consument.

6. De kracht van een merk

Richard gelooft erin dat geweldige merken zijn gebouwd rond mensen die eraan werken een consistente en uitmuntende klantenservice te willen leveren. Daarnaast is volgens Richard het merk zo goed als het product dat erachter zit. U kunt mensen niet voor de gek houden.

7. Voordelen van een klein bedrijf

Branson gelooft erin dat kleine bedrijven zich meer op de klant kunnen focussen dan grotere bedrijven. Ze kunnen hun stijl beter behouden. Ook gelooft hij erin dat het beter is om een bedrijf te verdelen in kleinere bedrijven dan om alleen maar groter te groeien.

Begin met ondernemen!

Heeft het verhaal van Richard Branson u gemotiveerd om aan de slag te gaan? Een goede boekhouding helpt daarbij! Wij hebben een ZZP actie, 1 jaar gratis boekhouden, echt alles gratis! Profiteer nu.

Reageren niet mogelijk.