Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

7 Ondernemerslessen van Jeff Bezos

Amazon is in korte tijd tijd uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld. In beurswaarde heeft het bedrijven als Shell en Unilever ver achter zich gelaten. De man achter dit succes is Jeff Bezos. Hij is inmiddels de rijkste man op aarde.

Wat kunnen we leren als ondernemer van deze Jeff? Wat heeft hij goed gedaan en van welke fouten kunnen wij leren? In een recent interview deelde hij een aantal van zijn ondernemerslessen. Wij hebben deze samengevat naar de 7 tips van de grote baas van Amazon: Jeff Bezos.

Interview met Jeff Bezos

Bekijk hier het interview van Jeff Bezos met Business Insider.

Tips van Jeff Bezos

Hieronder staan de belangrijkste tips uit het interview.

1. De markt bepaalt alles

Niet u als ondernemer bepaalt wat de markt wil. Als u succesvol wilt zijn met uw bedrijf, luistert u naar wat de markt wilt en zorgt u dat u de kwaliteiten en mogelijkheden in huis haalt om daaraan te voldoen.

2. Word de grootste of ga ten onder

In de huidige economie is er vaak maar plaats voor één winnaar. Dat geldt voor Amazon, maar bijvoorbeeld ook voor Apple en Google. En heeft u ooit nog wat gehoord van Hyves?

3. Blijf jong van geest

De jeugd heeft de toekomst en bepaalt de markt. Als uw klantenkring veroudert en uw bedrijf de jeugd niet meer aanspreekt, wordt uw onderneming op termijn irrelevant.

4. Fouten maken mag soms

Amazon heeft veel experimenten in een flop zien eindigen. Dat was geen prettig gevoel. Maar zonder experimenten ook geen innovatie en daar kan geen bedrijf zonder voorbestaan.

5. Neem ook eens een risico

Als u geen risico’s neemt, maar altijd op zeker gaat, zal die kaskraker er ook niet gaan komen. Amazon maakte veel fouten, maar begon heel vroeg in de dataondersteuning. Dit levert nu jaarlijks een omzet van meer dan $ 10 miljard op.

6. Vermijd patronen en protocollen

Als een bedrijf te veel gaat werken in vaste patronen en protocollen is de rek er meestal uit. Juist als bedrijven groter worden, bestaat dit risico en is het moeilijker om dit uiteindelijk te vermijden.

7. Voel uzelf altijd een starter

Een startende ondernemer zit in een fase waarin hij voortdurend aan het zoeken en experimenteren is. Als een bedrijf groeit, verdwijnt die geestdrift vaak en maakt plaats voor voorzichtigheid. Dat beperkt de voortgaande groei vaak.

Beginnen als ondernemer

Een online boekhouding is onmisbaar in een succesvolle onderneming. Probeer onze software nu 30 dagen lang gratis uit of profiteer van onze ZZP actie om zelfs een jaar lang gratis online uw boekhouding te doen.

Reageren niet mogelijk.