Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

5 Klassieke management boeken die u moet lezen

Er wordt heel wat afgeschreven in de wereld van de managementboeken. Er lijken inmiddels meer managementboeken dan managers te zijn. Maar tussen de hoop onzin die er verschijnt, zijn er gelukkig ook goede boeken waar ook beginnende ondernemers en directeurs van kleinere bedrijven veel aan kunnen hebben.

Hierbij vijf klassieke managementboeken die zeker op uw boekenplank moeten staan.

1. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey

Dit boek uit 2004 geldt nog steeds als een wereldwijd succes en een grote inspiratiebron voor velen. Coveys beschouwingen over leidinggeven zijn tegelijkertijd goed onderbouwd als praktisch toepasbaar.

2. Ontdek je sterke punten – Marcus Buckingham

Buckingham ondervroeg miljoenen werknemers en managers en kwam erachter dat bijna niemand het idee had gebruik te maken van zijn of haar sterkte kanten. Dat moest anders. Hij ontwikkelde een revolutionair programma om uw persoonlijke talenten te ontwikkelen.

3. Dromen, durven, doen – Ben Tiggelaar

Al meer dan tien jaar is dit boek van bedrijfskundige, schrijver en trainer Ben Tiggelaar een verdienstelijke handleiding voor het structureel omzetten van uw dromen naar uw daden. Zet de eerste stappen op weg naar blijvende verandering met dit boek.

4. Maak een fan van uw klant – K. Blanchard

Een tevreden klant is niet genoeg, zeg Blanchard, een klant moet fan worden van uw bedrijf. In dit boek legt hij uit hoe u dat voor elkaar krijgt. In een goed geschreven verhaal geeft hij doeltreffende adviezen waar u meteen mee aan de slag kunt.

5. Klantenfluisteraar – Jan van Setten

‘Wees klant-gericht, niet klant-gezwicht’ is het motto van Jan van Setten. In dit met humor geschreven boek nuanceert hij de aloude uitspraak ‘de klant is koning’, maar gaat hij op de manier waarop u plezier krijgt in het bedienen van uw klant. Alles doen wat de klant wil, is daar niet voor nodig, uzelf onderscheiden wel.

Eenvoudig boekhouden is een must!

Bij het runnen van een eigen onderneming is de boekhouding niet een bijzonder populair onderdeel. Toch is een overzichtelijke, goede boekhouding wel belangrijk. Offective Online Boekhouden helpt u daarbij. Probeer ons pakket nu 30 dagen gratis of zelfs. Wanneer u ZZP’er bent, kunt u zelfs een jaar gratis boekhouden.

Reageren niet mogelijk.