Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Controleer jaarlijks uw algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn geen onderwerp waar iedere ondernemer goed op let. Toch is het van cruciaal belang dat dit juridische document up-to-date is. Een verouderde versie kan namelijk zijn rechtsgeldigheid verliezen of onduidelijkheid geven. Voer daarom een jaarlijkse controle uit. In dit blog geven wij u graag een aantal tips

Wettelijke of bedrijfsmatige veranderingen

Ieder jaar komen er nieuwe wetten bij of worden er regels gewijzigd. Maar ook binnen een onderneming zijn er regelmatig veranderingen. Dit kan gevolgen hebben voor de algemene voorwaarden. Wanneer u deze niet aanpast, kan het zijn dat u bijvoorbeeld problemen krijgt met uw debiteuren. Doordat de algemene voorwaarden niet meer kloppen, ontstaat er onduidelijkheid bij de klanten met alle gevolgen van dien. Het beste is dus om te zorgen dat uw algemene voorwaarden actueel zijn. Er zijn juridische bureaus die een jaarlijkse check-up verzorgen.

Redelijke voorwaarden

Bovendien geeft een jaarlijkse controle meteen de kans om een aantal verbeterpunten door te voeren. Zijn uw algemene voorwaarden bijvoorbeeld wel redelijk? Wanneer u bij een of meerdere voorwaarden de legale grens overschrijdt dan kan dat bij een geschil nadelige gevolgen voor u opleveren. Ook kunt u nakijken of uw algemene voorwaarden de juiste exacte omschrijving bieden. Doordat veel bedrijven de versies van hun concurrenten gebruiken, kunnen er fouten in sluipen.

Handig boekhoudsysteem

De algemene voorwaarden helpen bij het voorkomen dat klanten hun factuur te laat of helemaal niet betalen. Ze bieden immers duidelijkheid over onder andere de betalingstermijn. Een andere manier om uw afnemers op tijd te laten betalen, is een goed boekhoudsysteem. Hiermee houdt u overzicht en kunt u zorgen dat facturen tijdig worden verstuurd.

U kunt ons online boekhoudsysteem dertig dagen gratis uitproberen. Bent u een startende ondernemer? Dan is het zelfs mogelijk om een jaar lang gratis te boekhouden via Offective. Begin het nieuwe jaar goed!

Reageren niet mogelijk.