Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Boekhouden: zo haalt u er voordeel uit!

Als u een onderneming begint, wilt u zich zoveel mogelijk concentreren op uw passie en de reden dat u ondernemer bent geworden. Boekhouden lijkt dan een tijdrovende en soms overbodige activiteit. Maar heeft u wel eens nagedacht over de voordelen van een goede boekhouding?

In dit artikel geven wij u een aantal redenen hoe u voordeel kunt halen uit uw boekhouding!

Belastingdienst

Natuurlijk weet u ook dat de Belastingdienst haar aandeel wil in de opbrengsten van uw activiteiten. Dat kan in vele vormen, van BTW tot inkomstenbelasting. Het is dan ook wettelijk verplicht om een inzichtelijke administratie te voeren om de juiste gegevens aan te kunnen leveren. Heeft u de boekhouding goed voor elkaar, dan is dit klusje zo gebeurd en kunt u verder ondernemen.

Bron van informatie

U zult vast af en toe even terug willen kijken in eerdere boekjaren. Denk maar aan tarieven van leveranciers of prijsafspraken etc. Een goed bijgehouden administratie zorgt ervoor dat u snel vindt wat u zoekt. Met een online boekhouding kunt u op iedere locaties en elk moment moeiteloos uw administratie van enkele jaren inzien.

Verdeelde gegevens

De term ‘verdeelde gegevens’ klinkt misschien ingewikkeld, maar is het niet. Wilt u bijvoorbeeld bepaalde details weten over hoe u omzet is verdeeld over bepaalde klantengroepen, dan is dat eenvoudig bij te houden in uw administratiepakket. Die vormt het hart van uw onderneming. Met deze gegevens kunt u een afweging maken of u wel de juiste klanten heeft en uw doelstellingen gaat halen.

Koppelen en vergelijken

Door een goede administratie bij te houden, kunt u deze koppelen met andere programma’s en tools. Ook als u bepaalde kengetallen van uw bedrijf wilt vergelijken met uw branchegenoten is een goede administratie een noodzaak.

Geld nodig om te groeien

Heeft u de bank nodig voor bijvoorbeeld een uitbreidingskrediet, dan zal ook deze instantie gebruik willen maken van gegevens die in uw administratie zijn opgeslagen. Hoe beter u de zaak voor elkaar heeft, hoe efficiënter een dergelijke aanvraag kan plaatsvinden.

Gemakkelijk boekhouden

Zoals u heeft kunnen lezen heeft het houden van een goede boekhouding veel voordelen. Het doen van uw boekhouding kost met Offective weinig tijd en gaat erg gemakkelijk in de cloud. Bent u een beginnende ondernemer en wilt u alles uit uw boekhouding halen?

U kunt ons online boekhoudprogramma nu gedurende 30 dagen gratis proberen. Bent u ZZP en ziet u op tegen het boekhouden? Kies dan voor een overzichtelijk online boekhoudprogramma en profiteer van de speciale ZZP-actie om dit een jaar lang gratis te gebruiken.

Reageren niet mogelijk.