Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Belastingdienst helpt startende ondernemers

Misschien heeft u er als (startende) ondernemer nog niet bij stilgestaan dat u ook advies en tips kunt krijgen van de Belastingdienst. Eigenlijk is het zeer logisch dat juist deze dienst starters wil informeren en ze een aantal belangrijke tips wil geven.

Speciaal voor startende ondernemers heeft de Belastingdienst een aantal handige tools en documenten gemaakt. In dit blog kunt u die vinden.

Handboek met administratie- en aangiftetips

Bij het starten van een onderneming zijn er zoveel zaken waarmee u rekening dient te houden. Veel ondernemers willen vaak niet meteen denken aan de administratie en het doen van aangiftes. Toch zult u hiermee zeer snel worden geconfronteerd. En hiervoor heeft de Belastingdienst een handig handboek samengesteld met administratie- en aangiftetips. Download deze gratis bij de Belastingdienst.nl.

In het handboek van de Belastingdienst zijn alle wettelijke verplichtingen opgenomen. Verder zijn er handige tips die u als starter het vertrouwen zullen geven dat u deze materie zal kunnen gaan beheersen en uw administratie op peil zult kunnen houden.

OndernemersCheck

Speciaal voor ondernemers in spé heeft de Belastingdienst een OndernemersCheck gemaakt. Middels een aantal vragen komt u erachter of het ondernemerschap iets voor u in. De OndernemersCheck is gratis en kunt u invullen via de speciale website.

Ondernemersregelingen en rekenhulp

Er zijn diverse ondernemersregelingen waarvan u als (beginnende) ondernemer zou kunnen profiteren. Het is dan ook verstandig om de beschikbare informatie hierover tot u te nemen en eventueel advies te vragen bij een professional. Ook deze ondernemersregelingen kunnen u helpen om meer uit uw bedrijf te halen. Natuurlijk kunt u ook altijd gebruik maken van de speciale rekenhulp op de website van de Belastingdienst zelf.

Voer de administratie zelf

Natuurlijk is aangifte doen en belasting betalen niet uw meest favoriete bezigheid. Maar dankzij de handige tips uit het handboek weet u in ieder geval zeker dat u geen kostbare fouten zal maken. Het is ook heel verstandig om voldoende te weten over uw eigen administratie en de belastingen. Dat betekent dat u beter op de hoogte bent van het reilen en zeilen in uw eigen onderneming en ook geld kan besparen.

Eenvoudig online boekhouden met Offective

Bij ons kunt u eenvoudig uw boekhouding in de cloud opzetten. Profiteer van ons handige systeem en probeer het nu 30 dagen lang gratis. Wanneer u zzp’er bent, dan kunt u zelfs een jaar lang gratis boekhouden. Kijk daarvoor naar onze speciale zzp-actie.

Reageren niet mogelijk.