Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Ga effectiever werken met een urenregistratie

Wist u dat het investeren in uw urenregistratie u meer winst oplevert? Als ondernemer vindt u het wellicht moeilijk om deze investering te plegen en dagelijks aandacht te besteden aan uw urenregistratie. Maar in feite kost het haast geen tijd én u verdient er geld mee. In dit blog vertellen we u hoe dat kan. U zult zien dat het bijhouden van een urenregistratie alleszins de moeite waard is.

Voorkom onnodig verlies

Onderzoek onder ondernemers heeft aangetoond dat per werkweek van 40 uren gemiddeld vier uren niet worden gedeclareerd, simpelweg door een slordige of achterstallige urenregistratie. Wanneer u dit met uw uurtarief zou vermenigvuldigen, dan is uw wekelijks en daarmee uw jaarlijks verlies bekend.

Reken zelf uit: 4 x  uurtarief = …. x 52 weken = …. gemiste omzet

Dat is relatief makkelijk te voorkomen door slechts vijf minuten per dag aandacht te besteden aan uw urenregistratie. Een urenregistratie stelt u in staat effectiever te werken. U ziet immers wat werkzaamheden zijn die geld opleveren en welke niet.

Tips voor uw urenregistratie

De volgende tips leren u hoe een urenregistratie u zo min mogelijk tijd kost en maximale winst oplevert.

1. De juiste software gebruiken

Er zijn moderne tools en apps ontworpen om het bijhouden van de urenregistratie makkelijker te maken. Daar kunt u als ondernemer heel goed gebruik van maken. De tools en apps hoeven niet zoveel geld te kosten: sommige tools met basisfuncties kunt u al voor een paar euro per maand aanschaffen. Kijk eens naar onze urenregistratiemodule. U hoeft slechts uw projecten in de tools om te zetten en daarna heeft u de beschikking over zeer overzichtelijke urenregels.

2. Dagelijks uw gewerkte uren bijhouden

Een urenregistratie heeft slechts zin als u er daadwerkelijk iets aan hebt. Het is zeker handig wanneer u de Belastingdienst middels een up-to-date urenoverzicht kunt aantonen dat u voldoet aan het urencriterium. Bovendien krijgt u daarmee inzicht in de efficiëntie van uw projectwerkzaamheden.

3. Een urenanalyse maken

U kunt uw urenregistratie gebruiken om facturen en lopende projecten in goede banen te leiden, maar ook om te analyseren welke projecten winstgevend of juist verlieslatend waren. Dat maakt het mogelijk om uw marketing- en verkoopactiviteiten gerichter in te zetten, wat weer uren scheelt. Extra voordeel is dat u met deze kennis betere offertes maken voor toekomstige projecten.

Ga uw uren bijhouden!

Met het online boekhoudprogramma van Offective en de urenregistratiemodule kunt u eenvoudig uw boekhouding en uren bijhouden. Maak een proefaccount aan en probeer ons systeem 30 dagen lang gratis!

Reageren niet mogelijk.