Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Standard Business Reporting

Verstuurt u zelf belastingaangiftes of andere financiële rapportages rechtstreeks vanuit een softwarepakket  van een softwareleverancier naar de Belastingdienst, het CBS of naar de Kamer van Koophandel, dan heeft de verplichte invoering van SBR impact op uw organisatie.

Per 2014 is voor de aangifte omzetbelasting, rechtstreeks vanuit uw softwarepakket, aanlevering met SBR verplicht. Dit betekent dat u naast software met SBR -functionaliteiten ook moet beschikken over het juiste certificaat. Aanlevering met SBR kan alleen met een PKIoverheid services certificaat. Het aanschaffen van een PKIoverheid services certificaat kost tijd: start daarom tijdig! Om de aangifte omzetbelasting te versturen met SBR , dient u te beschikken over een softwarepakket (boekhoudpakket) die deze aangiften kan vervaardigen en rechtstreeks naar Digipoort verstuurt.

Standard Business Reporting is een aanpak die het samenstellen en aanleveren van financiële rapportages aan rapportage vragende organisaties versnelt en uiteindelijk ook vereenvoudigt. Het SBR Programma is een initiatief van de overheid, maar wordt in nauwe samenwerking met marktpartijen vormgegeven. Een drietal banken (ABN AMRO, ING, Rabobank) heeft de SBR aanpak ook geadopteerd en daarnaast werken inmiddels vele accountancy-organisaties, softwareleveranciers en ondernemers met SBR .

Reageren niet mogelijk.