Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Kunt u zomaar een stagiair aannemen?

Een stagiair aannemen is een serieuze zaak voor zowel zzp’er als de student. Bovendien is het uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de opleider om iemand een vak te leren. Voor de student/stagiair is het van het grootste belang dat hij ook de praktijk van het beroep dat hij heeft gekozen leert kennen. En als er daarbij ook nog kennis van het ondernemen kan worden opgedaan, is dat in deze tijd dat veel mensen voor zelfstandigheid kiezen een pre.

Een erkend leerbedrijf

Een stagiair kunt u aannemen als u de status van erkend leerbedrijf heeft verworven. Een aanvraag daartoe kunt u indienen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Er zijn diverse voordelen van erkenning als leerbedrijf, omdat het beeld van uw onderneming daardoor positief wordt beïnvloed. Een erkend leerbedrijf is:

  • Vakbekwaam, deskundig en professioneel
  • Draagt bij aan verdere professionalisering van het vak
  • Heeft een positief maatschappelijk imago

Het SBB is verder ook bedoeld om leerbedrijven te begeleiden, zodat u daar ook verdere informatie kunt krijgen over stagebegeleiding in de praktijk.

Subsidiemogelijkheden

Natuurlijk kost het goed begeleiden van een stagiair tijd en moeite. Dat betekent uiteraard in een zakelijke omgeving ook dat het geld kost. Er zijn diverse subsidieregelingen waarbij een bedrijf of een ZZP’er een tegemoetkoming krijgt voor de stagebegeleiding. Deze regelingen kunnen per branche of beroep verschillen. In het algemeen is het een voorwaarde dat uw bedrijf een erkend leerbedrijf is geworden. Verdere informatie over subsidiemogelijkheden vindt u bij de SBB en op het internet.

Goede boekhouding: de basis voor nieuwe stappen

Wat voor bedrijf u ook heeft, het is altijd belangrijk om de administratie goed op orde te hebben. Dat geldt natuurlijk vooral wanneer u nieuwe stappen wilt zetten, bijvoorbeeld de begeleiding van een stagiair. Met een online boekhoudprogramma heeft u altijd inzage in uw administratie en kunt u er ook voor zorgen dat bepaalde personen (eventueel beperkte) toegang hebben tot deze administratie.

Probeer gratis!

Probeer nu 30 dagen lang gratis ons online boekhoudprogramma uit. Wanneer u zzp’er bent, kunt u gebruikmaken van onze speciale actie voor een jaar lang gratis toegang tot ons online boekhoudprogramma.

Reageren niet mogelijk.