Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Zes reden om online te gaan boekhouden!

Vroeger was de boekhouding een tijdrovende klus. Alle facturen en bonnetjes moest u printen, voorzien van een boekingsnummer en deze in mappen opbergen. Vrijwel iedere ondernemer zag tegen dit moment op, want het is een tijdrovende klus. Daarnaast liep de boekhouding altijd een paar weken achter en was het er lastig om snel een goed overzicht te krijgen van inkomsten en uitgaven.

Die tijd is dankzij de komst van online boekhoudsystemen echt voorbij. Natuurlijk wordt niet iedere ondernemer meteen een goede boekhouder met de moderne tools die er beschikbaar voor zijn. Maar met een beetje aandacht en met een toegankelijk online pakket wordt het ook voor u een stuk makkelijker gemaakt.

Redenen om online te gaan boekhouden

Als ondernemer wilt u realtime inzicht in uw boekhouding. U wilt snel op basis van cijfers een keuze kunnen maken. Door online te gaan boekhouden is dit mogelijk! Naast dat u veel tijd zult gaan besparen zijn er nog meer voordelen te behalen. Wij geven u zes redenen om online te gaan boekhouden!

1. Altijd en overal toegang en inzicht

Een goede boekhouding is altijd up-to-date en dan is het ook prettig als u er altijd over kunt beschikken. Met een online boekhoudsysteem heeft u dit! Zo kunt u onderweg ook nog even de laatste feiten checken en kunt u indien nodig derden inzage geven in de administratie.

2. Online pakket op maat

Waar ondernemers zich vroeger door onoverzichtelijke mappen moesten worstelen, zijn er nu talloze mogelijkheden om uw online boekhoudpakket uit te breiden met modules. Wat vindt u het duidelijkst en op welke manier werkt u het liefst? Door de diverse online modules is de keuze geheel aan u.

 

3. Bespaar tijd en geld

Met online boekhouden bespaart u tijd en daarmee ook geld. U hoeft namelijk niet handmatig alle facturen te printen en in te voeren. Mail gewoon de binnengekomen factuur naar het pakket en die verwerkt het. Bovendien wordt de administratie voor u als ondernemer op deze manier ook begrijpelijk, waardoor u veel zaken zelf kunt regelen.

4. Koppeling met andere programma’s

Wilt u echt op een efficiënte manier te werk gaan? Een online boekhouding kan eenvoudig gecombineerd worden met andere programma’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw webshop, kassasysteem of e-mailmarketingsysteem. Via een API zijn de talloze mogelijkheden voor u als ondernemer om tijd te besparen.

5. Veilige back-up zonder eigen server

Wettelijk gezien moet u uw boekhouding zeven jaar bewaren. Doet u dit op de zolder van uw huis, op een harde schijf of in de cloud? Geen enkele ondernemer wil eraan denken wat het is om de administratie volledig kwijt te raken, bijvoorbeeld door de crash van een computer of brand. Met een online boekhoudprogramma loopt u dat risico niet. Alles is opgeslagen in de cloud op een Nederlandse server.

6. Handige rapportagemogelijkheden

Door rapportages krijgt u inzicht in uw bedrijf. En dat is belangrijk, want op die manier kunt u precies zien wat er op dit moment goed en minder goed gaat. U kunt sneller bepalen welke dingen u zou moeten veranderen om weer uw doelstellingen te behalen.

Starten met online boekhouden

Zelf ervaren wat het is om online te boekhouden? Probeer ons systeem nu 30 dagen gratis. Bent u ZZP? Dan kunt u zelfs een jaar lang gratis online boekhouden:

Reageren niet mogelijk.