Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

6 Netwerktips voor meer klanten!

Als u ondernemer bent, is het uiteraard zaak om continu voldoende klanten te hebben. Naast bedrijfssoftware biedt Offective u meer tips om van uw (startende) onderneming een succes te maken. Bij het trekken en behouden van nieuwe klanten is netwerken hét sleutelwoord.

U kunt veel opdrachten krijgen door persoonlijk contact te hebben tijdens een netwerkbijeenkomst. Sluit u aan bij relevante ondernemersnetwerken en reserveer hiervoor tijd in uw agenda. Hoe vaker mensen u zien bij een borrel, hoe groter de kans is op een opdracht!

In deze blog leest u enkele tips om zowel online als offline effectief te netwerken.

Tip 1: Maak contact

Netwerken heeft een beetje een ordinaire zweem wanneer het gaat om netwerkbijeenkomsten, maar onbewust doen we het allemaal: als we een praatje maken bij de bakker of op het schoolplein met andere ouders. Contact maken is dus belangrijk bij het creëren en onderhouden van een netwerk dat u als startend ondernemer van pas komt, maar tegelijkertijd is het ook zaak om te bekijken naar wat u voor de ander kunt betekenen. Investeer dus tijd en energie in uw netwerk. U zult ondervinden dat dit wederzijds ook gebeurt.

Tip 2: Luister en stel vragen

De kunst van het vinden van de juiste netwerkpartners zit ‘m in het weten wie zij zijn. Stel dus veel vragen, luister goed en leef u in in de ander. Als u de moeite neemt om uw gesprekspartner, dus een potentiële klant, te leren kennen, dan betaalt zich dat terug.

Tip 3: Komt uw beloftes na

Netwerken is vertrouwen opbouwen. Als u na een eerste gesprek gegevens uitwisselt en afspraken vastlegt, is het niet alleen zaak dat u zich aan de afspraak houdt om zo vertrouwen te winnen, maar het is ook wel zo attent als u binnen twee dagen nog even op het gesprek terugkomt, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen.

Tip 4: Houd uw contacten warm

Als u hoort dat een van uw contacten een nieuwe dienst of website heeft of een succes heeft behaald, dan is dat een mooi moment om weer eens contact op te nemen. Dat kan persoonlijk, maar u kunt dit ook heel gemakkelijk online doen via sociale media zoals LinkedIn, Twitter of Facebook.

Tip 5: Blijf niet te lang hangen bij één persoon

Het is heel verleidelijk om tijdens een netwerkbijeenkomst bij één persoon te blijven staan. Deze kent u vaak en dus zit u in uw ‘comfort zone’. Nieuwe klanten en omzet liggen echter vaak daarbuiten. Praat dus niet langer dan 10 a 15 minuten met één persoon.

Tip 6: Kom als eerste

Door als een van de eerste te verschijnen bij een netwerkborrel zal u meer opvallen. De eerste mensen komen rond u staan en beginnen een goed gesprek. De aandacht is aan het begin van een borrel vaak nog hoog en het is minder rumoerig. Grote kans dus dat u een lead zult scoren tijdens uw eerste gesprek.

Netwerken is oefenen en doen!

Contact maken, investeren in uw netwerk, inlevingsvermogen, vertrouwen opbouwen, afspraken nakomen en contacten warm houden. Dit zijn nog maar een paar tips om door te netwerken uw startende onderneming op te bouwen. Met onze relatiebeheermodule kunt u al uw contacten makkelijk ordenen.

Wilt u kennismaken met de betrouwbare bedrijfssoftware van Offective? Probeer het 30 dagen gratis of profiteer als zzp’er het eerste jaar gratis van ons bedrijfsadministratieve pakket.

Reageren niet mogelijk.