Financieel dagboek

In de module boekhouding van de online Offective applicatie zijn de ‘traditionele dagboeken’ een belangrijk element. Met de dagboeken inkoop, verkoop, kas, bank en memoriaal kan de gehele administratie worden verwerkt. Binnen de module kunnen van de bank en het memoriaal meerdere dagboeken aangemaakt worden. Daarnaast ondersteunt Offective het voeren van één inkoop-, één verkoop- en één kas-dagboek.

Het financiële dagboek is een onderdeel van de financiële boekhouding. In het dagboek zijn de boekingen geplaatst van alle financiële gebeurtenissen die leiden tot wijzigingen in de grootte of de samenstelling van het vermogen van het bedrijf.

Elk financieel dagboek heeft een eigen unieke nummering en is gekoppeld aan een grootboekrekening. Zo is het inkoopdagboek gekoppeld aan een crediteuren-rekening en het verkoopdagboek aan een debiteuren-rekening. In veel gevallen kunnen de instellingen verder worden geconfigureerd. Zo kunnen standaard grootboekrekeningen en standaard BTW-tarieven worden gekoppeld. Dit heeft als resultaat dat bij het inboeken van een inkoopfactuur veel waardes standaard gevuld worden en het proces van een factuur inboeken heel snel kan zijn. U heeft uiteraard de mogelijkheid om de ‘stam’ gegevens op elk moment te over-rulen.

Vanuit het menu ‘beheer’ is het tabblad ‘Dagboeken’ door de beheerder van de online applicatie te gebruiken. Deze kan in de tabbladen van de 5 verschillende dagboeken alle waardes configureren. Hier kan ook een financieel dagboek van de bank en memoriaal worden bijgevoegd, of worden verwijderd.

Offective financieel dagboek, in het kort

  • Ondersteuning meerdere dagboeken bij bank
  • Ondersteuning meerdere dagboeken bij memoriaal
  • Stamgegevens vastleggen

Wilt u Offective zelf proberen? Maak een gratis proefaccount aan en ervaar de mogelijkheden van het financiële dagboek.

Reageren niet mogelijk.