Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Release notes 2.1.6

Nieuws

In deze nieuwsbrief informeren we u over de inhoud van de nieuwe release 2.1.6, vrijgegeven op 24-11-2015, en houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Door wijzigingen in controle en veiligheid van providers kan het gebeuren dat e-mail verzonden vanaf de Offective applicatie als ‘spam’ wordt aangemerkt bij de ontvanger, als dat gebeurt lees dan deze instructie om dit te voorkomen en te herstellen.

Naast wat kleinere verbeteringen hebben we als laatste nieuwe ontwikkeling voor 2015 nog gepland staan de order en opdrachten module. Leest u onderstaande release notes met aandacht, er is door ons weer veel tijd besteed aan het verbeteren van de applicatie.

 

Wijzigingen in Offective applicatie 2.1.6

Registreer nu voor een gratis proefaccount van 30 dagen! Op hoofdlijnen zijn de volgende zaken vrijgegeven:

Algemeen

 • In de hele applicatie zijn alle velden en mogelijkheden gecontroleerd en verbeterd voor wat betreft het ‘tappen’ door de velden in de schermen. Middels de ‘tab’ button van uw toetsenbord kunt u nu sneller door de applicatie navigeren. Hebben we nog een veld gemist? Laat het ons weten!

Boekhouding

 • Zowel bij bank als bij kas kunnen mutaties nu worden gekoppeld aan een geavanceerde match. Dit betekend dat een mutatie nu ook gekoppeld kan worden aan meerdere grootboeken en debiteuren en crediteuren tegelijk.
 • Het is van belang dat het bank en kassaldo klopt. In de applicatie worden nu bij het direct boeken op een kas of bank grootboekrekening meldingen getoond zodra verschillen dreigen te ontstaan.
 • Meerdere controle functionaliteiten zijn verbeterd.
 • In het inkoopdagboek is een nieuwe kolom ‘Bijlage’ beschikbaar.

Producten

 • Onder rapportage vanaf het producten dashboard kan nu een voorraadmutatie- overzicht per product (of meerdere) worden gegenereerd. Na selectie wordt een overzicht met alle productmutaties in .pdf gegenereerd.
 • Als voorbereiding op de dit jaar nog te lanceren orderadministratie zijn al enkele wijzigingen doorgevoerd. Bij de product specificatie (rechts boven) ziet u in één oogopslag de actuele voorraad, lopende offertes, orders en uw inkopen. Middels het vergrootglas ziet u de onderliggende specificaties van lopende offertes en orders.

Inkoopadministratie

 • Het nieuwe onderdeel inkoopadministratie is een succes! Er zijn op verzoek van gebruikers weer behoorlijk wat verbeteringen.
 • Bij het maken van een inkooporder is nu een opmerkingen veld, middels een token kan deze opmerking op de template worden geplaatst.
 • Er kunnen nu meerdere document en email templates worden aangemaakt en gebruikt, een standaard template kan worden ingesteld.

Standaard bijlages

 • Onder beheer is een nieuw menu item, hier kunnen standaard bijlages worden geconfigureerd voor Facturen, Offertes en order bevestigingen (bijvoorbeeld uw leveringsvoorwaarden).

Algemeen

 • Meerdere kleine verbeteringen of meldingen van gebruikers zijn ook live gekomen met deze update. Hiervan wordt niet per item specifiek melding gemaakt.
 • Wij attenderen u ook nog op de recente ontwikkeling om een eigen tekstbibliotheek op te bouwen. Deze (standaard) teksten kunnen dan heel eenvoudig in een Offerte of factuur worden geklikt, bekijk hier de video met uitleg.

Met dank aan onze gebruikers voor de zo belangrijke opmerkingen en input! Zo bouwen wij samen met u verder aan een perfecte applicatie met maximaal gebruikersgemak!

Reageren niet mogelijk.