Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

UBL

Offective ondersteunt het versturen van facturen in UBL formaat. UBL betekent Universal Business Language en is een gestandaardiseerd bestandsformaat dat het mogelijk maakt om digitale facturen met op een eenvoudige manier in te lezen in een boekhoudprogramma.

Als u uw factuur in UBL formaat digitaal verstuurt naar uw klant dan kan uw klant deze factuur direct uploaden naar zijn boekhoudprogramma en hoeft de klant de factuur niet handmatig over te typen in zijn boekhoudprogramma. U maakt het voor uw klant dus zeer eenvoudig en gemakkelijk om de factuur te verwerken!

Wilt u naast een PDF bestand ook uw facturen in een UBL formaat versturen naar uw klanten? Ga dan naar Facturatie > Instellingen > Facturatie Instellingen > tabblad UBL instellingen. En zet een vinkje bij Ja achter Voeg UBL als bijlage toe. Voeg vervolgens uw bankrekeningnummer toe, zodat uw klant deze factuur eventueel ook weer direct kan betalen via excasso.

Let op: met deze instelling heeft u de PDF factuur niet vervangen voor een UBL factuur. De factuur wordt ook gewoon nog in PDF formaat naar uw klant gestuurd.

UBL inkoopfactuur ontvangen?

Heeft u een UBL factuur ontvangen? Dan kunt u het bestandje eenvoudig uploaden via de module Boekhouding via de volgende stappen: Boekhouding > Inkoopboek > Klik op de knop Importeer UBL en voeg het bestandje toe. Klik vervolgens op Importeer. Controleer de ingevoerde gegevens en klik op Opslaan en sluiten.

Heeft u aanvullende vragen of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met de helpdesk of bel ons op via: +31 (0)180 70 10 64.

Reageren niet mogelijk.