Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Overschakelen templates

Met de introductie van de Document Builder zullen bestaande templates niet meer ondersteund worden. U kunt bestaande templates nog wel gebruiken en aanpassen, echter zullen nieuwe functionaliteiten gerelateerd aan templates enkel toegevoegd worden aan de nieuwe Document Builder templates.

In dit artikel laten wij zien hoe u een bestaande template eenvoudig overschakelt naar een nieuwe Document Builder template.

Let op: Omdat de oude en de nieuwe Document Builder op de achtergrond anders functioneren kan het zijn dat afhankelijk van uw template meer of minder instellingen overgezet worden. Wij raden u aan uw ‘oude’ template te dupliceren en dit duplicaat om te schakelen naar een Document Builder template. Deze omschakeling kan niet ongedaan worden gemaakt.

Stappenplan

Alle document templates die niet overgezet zijn naar de nieuwe Document Builder bevatten hier een melding van. Hieronder zetten wij de stappen uit waarmee u ‘oude’ bestaande templates kunt overschakelen naar de nieuwe builder.

  1. U gaat naar de template instellingen van de template die u wilt aanpassen (Factuur, Aanmaning, Orderbevestiging, Offerte of Inkooporder),
  2. Vervolgens opent u een oude template,
  3. Bovenin het scherm ziet u een gele melding waarin aangegeven wordt dat dit een oude lay-out builder template betreft,
  4. Nu klikt u op Overschakelen naar nieuwe builder,
  5. De template wordt nu overgezet naar de nieuwe Document Builder.

Correcties maken indien nodig

Omdat de nieuwe Document Builder op de achtergrond anders is dan de oude lay-out builder dient u de overgezette template te configureren en waar nodig te corrigeren. Bij de overzetting worden zoveel mogelijk elementen van de oude template behouden.

In ons artikel; template maken met de nieuwe Document Builder, laten wij zien hoe u de nieuwe Document Builder kan gebruiken.

Vragen?

In dit artikel hebben wij laten zien hoe u ‘oude’ bestaande templates kunt overschakelen naar de nieuwe geavanceerde Document Builder. Heeft u aanvullende vragen of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met de helpdesk of bel ons op via: +31 (0)180 70 10 64.

Reageren niet mogelijk.