Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Overig / Memoriaal

Het komt geregeld voor dat er een boeking gedaan dient te worden die niet in één van de gangbare dagboeken kan plaatsvinden of dat u een correctie dient te doen. Het gaat dus om een boeking die niks te maken heeft met een bank, kas, verkoop, inkoop, uitgave of ontvangst. Deze kunt u doen in het Overig / Memoriaal.

Ga in het menu naar Boekhouding > Overig / Memoriaal en klik op ‘Nieuw’. Er opent een scherm waarin u de volgende gegevens kunt invullen:

  • Boekingsdatum: hier vult u de datum in wanneer de boeking heeft plaatsgevonden.
  • Selecteer dagboek: hier kunt u kiezen voor memoriaal. Wilt u een ander dagboek dan kant u deze aanmaken via Boekhouding > Instellingen > Memoriaal (dagboek) instellingen > Memoriaaldagboeken > Nieuw.
  • Omschrijving: vul hier de omschrijving in van de boeking.
  • Template: hier kunt u optioneel een template selecteren om het inboeken in terugkerende gevallen gemakkelijker te maken. Voorbeeld: terugkerende boekingen die iedere maand plaatsvinden. U kunt een template maken waar u al deze grootboekrekeningen aan toevoegt. Als u dit template vervolgens selecteert, hoeft u alleen nog maar de bedragen in te vullen. Een template maakt u via Boekhouding > Instellingen > Memoriaal (dagboek) instellingen > Grootboekmutatie-templates > Nieuw.

Als u bovenstaande velden heeft ingevuld dan kunt u de bedragen van de boeking (grootboekmutaties) toevoegen door te klikken op de knop ‘Nieuw’. Dit doet u in het tabblad Grootboekmutaties.

Als u de grootboekmutaties heeft ingevuld kunt u deze boeking optioneel nog koppelen aan een inkoop- of verkoopfactuur om deze factuur op betaald te zetten. Dit doet u dan in het tabblad Koppelen met inkoop / verkoop.

Als u werkt met de module projectmanagement dan kunt u deze boeking ook nog aan een project koppelen voor de nacalculatie van dat project. Als extra kunt u nog een bijlage aan de boeking toevoegen.

Let op: het is belangrijk dat de bedrag die u invult onder tabblad Grootboekmutaties in balans zijn, als aan de Debet-zijde €10 staat en aan de Credit-zijde €5 dan ontstaat er een verschil op uw grootboekrekeningen van €5.

Reageren niet mogelijk.