Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Groepen en autorisaties

In dit artikel leggen we u uit hoe u eenvoudig een Relatiebeheer (CRM) groep kunt aanmaken en hoe u uw relaties daaraan kunt toevoegen. Het aanmaken van Relatiebeheer (CRM) groepen kan handig zijn om uw relaties te categoriseren. Het kan namelijk zijn dat u bijvoorbeeld verschillende soorten klanten heeft en dat u voor het overzicht graag een indeling maakt binnen uw relaties, of dat u uw personeel alleen toegang wilt geven tot een bepaalde groep relaties, of dat u mailingen wilt doen, maar alleen aan een bepaalde groep, enzovoorts. Om diverse redenen kan het dus handig zijn om uw relaties te categoriseren in groepen.

U kunt CRM groepen aanmaken via het menu Relatiebeheer (CRM) > Instellingen > CRM instellingen > Groepen en autorisaties.

Klik op de knop ‘Nieuw’ om de groep aan te maken en vul de naam van de groep in. Vervolgens klikt u op ‘Opslaan’ om de Relatiebeheer (CRM) groep op te slaan.

Als u een relatie wilt toevoegen aan een bepaalde Relatiebeheer (CRM) groep kunt u dat doen via het volgende stappenplan:

  1. Ga naar Relatiebeheer (CRM) > Klanten (of Leveranciers / Overige relaties)
  2. Open een bestaande klant of voeg een nieuwe klant toe
  3. Koppel de klant aan de Relatiebeheer (CRM) groep via Communicatie > CRM groep

Als u een bepaalde groep wilt bekijken of de relaties hierin wilt bewerken dan kunt u dat als volgt doen. Ga in het menu naar Relatiebeheer (CRM) > Klanten (of Leveranciers / Overige relaties) en selecteer de groep (bijv. ‘Grote afnemers’) en klikt u op de grijze knop ‘Zoeken’.

U kunt uw personeel toegang geven voor bepaalde Relatiebeheer (CRM) groepen. Dit doet u via het menu-item Relatiebeheer (CRM) > instellingen > CRM instellingen > Groepen & Autorisaties > Autorisaties (tweede tabblad). Selecteer uw personeelslid / gebruiker binnen Offective en klik op de knop ‘Bewerk autorisaties’.

Tot slot

U weet nu hoe u Relatiebeheer (CRM) groepen kunt maken om relaties in onder te verdelen en hoe u bepaalde gebruikers toegang geeft dat specifieke groepen. Heeft u aanvullende vragen of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met de helpdesk of bel ons op via: +31 (0)180 70 10 64.

Reageren niet mogelijk.