Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Factuurnummer wijzigen

In dit artikel leggen we uit hoe u een eigen factuurnummer reeks kan hanteren of wijzigen in de facturatie module van de Offective applicatie.

Factuurnummer begint bij 1

De eerste factuur die u aanmaakt in Offective (na het verwijderen van de demo factuur) krijgt automatisch factuurnummer #1. Voor sommige ondernemingen is dat geen probleem, andere willen echter met een ander nummer beginnen. Het kan zijn dat u momenteel een eigen reeks al volgt of dat u wellicht een hogere reeks wilt hanteren of één die verwijst naar het jaartal en daarna een willekeurig volgnummer zoals #180001.

Factuurnummer aanpassen

Om een factuurnummerreeks aan te passen gaat u naar Facturatie > Factuur overzicht en klikt u op de knop +Nieuw. Nu kunt u alle factuurgegevens van uw eerste factuur invullen (relatie, datum, opmerking en factuurregels). Vervolgens klikt u op de knop achter het Factuurnummer:

Lees de melding die u krijgt en klik op Ja. Vul vervolgens het factuurnummer in, waar u mee wilt beginnen en klik op Opslaan of Opslaan en sluiten.

Nu heeft u het factuurnummer gewijzigd en bent u een nieuwe reeks begonnen. Elke volgende factuur die u maakt, gaat automatisch verder met dit nummer of het hoogst aanwezige nummer binnen dit specifieke boekjaar.

Let op: de factuurnummerreeksen zijn numeriek en u kunt hier geen letters in gebruiken.

Reageren niet mogelijk.