Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Factuur sturen

Nadat u een factuur heeft aangemaakt kunt u deze eenvoudig versturen. In dit artikel leggen wij uit hoe dit werkt.

  1. Klik allereerst links onderin op de knop ‘Opslaan’ om uw factuur definitief te maken en om een factuurnummer te genereren voor de factuur.
  2. Klik nu op het tabblad ‘Versturen & printen’.
  3. Allereerst gaan we een voorbeeld bekijken van de factuur. Klik hiervoor op het sub-tabblad ‘Preview’.
  4. Klik nu op de knop ‘Bekijk preview’ om direct te zien hoe uw factuur eruit ziet. Maak indien gewenst aanpassingen aan uw documenttemplate, factuurregels of factuurgegevens totdat de factuur naar wens is.
  5. Bent u klaar om de factuur te versturen naar uw klant? Ook dit doet u snel en eenvoudig vanuit Offective. Klik hiervoor het subtabblad ‘Versturen & printen’
  6. U kunt hier onder het kopje ‘Printen (downloaden)’ de factuur als PDF downloaden om deze handmatig te versturen of e-mailen naar uw klant.
  7. Wilt u de factuur direct naar uw klant e-mailen vanuit Offective? Klik dan op de knop ‘Verstuur factuur en bijlages per e-mail’. De factuur kunt u dan versturen naar de relatie welke u eerder heeft gekoppeld aan de factuur. De factuur wordt niet direct verstuurd, eerst volgt een tussenscherm waarin u de e-mail kunt bekijken of aanpassen. Klik in dit scherm onderin op de knop ‘Versturen’ om uw factuur per e-mail naar uw klant te verzenden.

TIP: De e-mail tekst en afzender die standaard ingevuld wordt wanneer u klikt op de knop ‘Verstuur factuur en bijlages per e-mail’ wordt bepaald op basis van uw e-mailtemplate. U kunt meerdere e-mail templates aanmaken in uw administratie, zo kunt u met 1 druk op de knop een factuur per e-mail versturen naar uw klant op basis van een e-mailtemplate. Het beheren van e-mailtemplates doet u via het menu Facturatie > Instellingen > Facturatie instellingen > E-mailtemplates.

Reageren niet mogelijk.