Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Creditnota maken

In dit artikel leggen we u stapsgewijs uit hoe u op basis van een verkoopfactuur een creditnota kunt maken. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een klant een zending retour doet of dat deze klant om een bepaalde reden (gedeeltelijk) geld terug retour krijgt.

Verkoopfactuur crediteren

Allereerst gaat u binnen Offective naar Facturatie > Facturen. Selecteer de factuur die u wilt crediteren en klik op de knop ‘Bewerken’. Vervolgens gaat u naar beneden en ziet u rechts onderin uw scherm de knop ‘Creditnota’.

Klik op deze knop op en klik vervolgens op de knop ‘Ja, doorgaan’. Nu wordt de creditnota aangemaakt en kunt u de creditnota bekijken als u op de knop ‘Open de creditfactuur’ klikt.

U kunt hier de creditnota bekijken en eventueel aanpassen als u de oorspronkelijke factuur slechts deels wilt crediteren. Als de creditnota verder goed is, kunt u deze opslaan met één van de knoppen links onderin.

De creditnota’s worden standaard als een concept factuur in de module Facturatie (onder het factuur overzicht) geplaatst. Als u deze hier definitief opslaat dan wordt er een factuurnummer aan deze creditnota toegekend en deze definitief opgeslagen.

Verwerken van een creditnota

In ons hulpartikel: Creditnota verwerken, laten wij zien hoe u een reguliere factuur en een creditnota tegen elkaar wegboekt.

Conclusie

U weet nu hoe u in de module Facturatie voor uw verkoopfacturen een creditnota kan maken. Heeft u aanvullende vragen of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met de helpdesk of bel ons op via: +31 (0)180 70 10 64.

Reageren niet mogelijk.