Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Boekingsinstructie bankdagboek

Om de banktransacties, die u handmatig of via een bankbestand heeft toegevoegd aan Offective, sneller te kunnen verwerken, kunt u gebruikmaken van boekingsinstructies.

Hoe werken Boekingsinstructies?

Voor de verwerking van boekingsinstructies wordt gekeken naar het bedrag van de transactie, deze moet namelijk gelijk zijn aan het bedrag van de inkoopfactuur. Daarnaast wordt ook gekeken naar het factuurnummer. Het factuurnummer in de banktransactie omschrijving moet overeenkomen met het factuurnummer van de inkoopfactuur. Het zelfde geldt voor verkoopfacturen. Het bedrag en het factuurnummer moeten gelijk zijn.

In de module Boekhouding van Offective krijgt u al twee boekingsinstructies. Namelijk dat alle afschrijvingen automatisch worden gematcht aan inkoopfacturen en dat alle bijschrijvingen automatisch worden gematcht aan verkoopfacturen.

Om een Boekingsinstructies te maken gaat u naar de module Boekhouding > Bankboek > Open het eerste tabblad ‘Overzicht rekeningen’ > klik op het bankrekeningnummer waarvoor u de boekingsinstructie wilt maken > en klik vervolgens op de knop ‘Boekingsinstructies’ en klik op ‘Nieuw’.

Er opent een scherm waarin u de boekingsinstructie kunt gaan maken. U heeft in dit scherm drie opties:

  • Toepassen op: dit bepaalt of de regel op Af- of Bijschrijvingen van toepassing is en optioneel beperkt op een tegenrekening (doorgaans een IBAN-nummer).
  • Enkel toepassen wanneer:  dit bepaalt of een boekingsinstructie beperkt wordt op een bepaalde tekst of niet.
  • Verwerking: dit bepaalt op welke manier de boeking na bovenstaande matching wordt verwerkt binnen Offective.

Als u de instructies daarna opslaat dan kan deze gebruikt worden in het Bank(dag)boek.

Reageren niet mogelijk.