Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Bankrekening(en) toevoegen

Om met het Bankboek te werken dient u een bankrekening nummer in te geven waar o.a. uw banktransacties aan gekoppeld kunnen worden.

Om uw banktransacties te kunnen uploaden in Offective, dient u eerst uw eigen bankrekeningnummer in te geven. Als dit de eerste keer is dat u met de module Boekhouding werkt dan vindt u deze optie terug in de module Boekhouding en dan Bankboek. Indien u een bestaande bankrekening wilt wijzigen of een aanvullende bankrekening wilt toevoegen dan kunt u dit doen door te gaan naar Boekhouding > Bankboek en klik vervolgens op het tabblad ‘Overzicht rekeningen’. Klik op ‘Nieuw’ en vul de volgende gegevens in:

  • Dagboeknummer: hier vult u een door u gekozen nummer in om een onderscheid tussen uw verschillende bank dagboeken te kunnen maken,
  • Grootboekrekening: koppel het rekeningnummer aan een bank grootboekrekening (bijvoorbeeld 1100 Bank). Let op, u kunt maar één bankrekeningnummer koppelen aan deze grootboekrekening. Per bankrekeningnummer dient u één andere grootboekrekening voor deze bank te gebruiken (bijvoorbeeld 1110 Andere bank),
  • Tenaamstelling: vul tenaamstelling van de bankrekening in,
  • Bankrekeningnummer: vul hier uw rekeningnummer in. Als u een IBAN rekeningnummer heeft, vult u het gehele IBAN nummer in.
  • IBAN controle overslaan: als u geen geldig IBAN nummer heeft ingevuld in het veld hierboven, omdat uw bank bijvoorbeeld nog geen IBAN ondersteunt, dan dient u dit vakje aan te vinken. Ook als uw bank een afwijkend rekeningnummer (dus geen IBAN) hanteert dient u dit vakje aan te vinken.

Let op: het bankrekeningnummer dat u opgeeft dient gelijk te zijn aan het bankrekeningnummer dat in uw MT940 (Nederland) of CODA-bestand (België) staat. Als deze nummering afwijkt dan kan er geen matching plaatsvinden. Open deze beide bestanden in een tekstverwerking programma zoals kladblok om dit te controleren.

Reageren niet mogelijk.