Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Excasso (automatisch betalen)

In dit artikel leggen we uit hoe u gebruik kunt maken van excasso (automatisch betalen). Met excasso kunt u een bestand maken van alle openstaande inkoopfacturen en dit bestand kunt u uploaden bij uw bank. Vervolgens kunt u met één druk op de knop al deze inkoopfacturen in één keer betalen.

Allereerst dient u diverse excasso instellingen op te geven in Offective. Dit doet u via Boekhouding > Instellingen > Incasso & excasso instellingen. Hier dient u het eerste veld uw ‘IBAN nummer’ in te vullen.

Om een excasso bestand aan te kunnen maken gaat u naar module Boekhouding > Automatisch betalen. Vervolgens komt u automatisch terecht in het eerste tabblad ‘Nog te betalen inkoopfacturen’.

In dit scherm ziet u alle toegevoegde inkoopfacturen die nog niet zijn betaald. Wilt u voor één of meerdere (of alle) van deze inkoopfacturen een excasso bestand aanmaken? Volg dan de onderstaande stappen:

  1. Dan kunt u alle inkoopfacturen selecteren waarvan u een bestand wilt maken en vervolgens klikken op de knop ‘Maak betalingsbestand voor selectie’. U kunt deze facturen selecteren via een muisklik of door te klikken op de knop met het vierkantje met vinkje voor alle facturen,
  2. Na het klikken op de knop ‘Maak betalingsbestand voor selectie’ krijgt u een overzicht te zien van alle geselecteerde facturen. Klopt dit? Klik dan op de knop ‘Maak bestanden’, en
  3. U kunt nu het bestand downloaden en vervolgens uploaden bij uw bank.

In het tweede tabblad ‘Betalingsbestanden’ kunt u alle bestanden inzien en indien gewenst opnieuw downloaden.

Let op: indien u een excasso bestand verwijderd dan kunnen de onderliggende boekingen in een nieuw excasso bestand worden meegenomen mits deze nog niet betaald waren.

Reageren niet mogelijk.