Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Adreslabels

Lees in dit artikel hoe u eenvoudig over een selectie van facturen, offertes of orders gegevens kunt afdrukken in een eigen pagina formaat. In de video laten wij in hoofdlijnen zien waar uw de adreslabels functionaliteit kunt terugvinden en gebruiken.

Wilt u naast de standaard A4 documenten (facturen, offertes, orders, enz.) ook documenten met afwijkende formaten exporteren? Bijvoorbeeld enkel adresgegevens van uw orders of enkel bedrijfsgegevens van uw facturen in een ander pagina formaat zoals A6, A7 of een eigen formaat voor uw labelprinter?

Adreslabels printen voor facturen, offertes of orders?

Hieronder een eenvoudig voorbeeld van hoe u adres labels kunt exporteren van uw documenten, voor bijvoorbeeld een labelprinter.

 • Ga naar Beheer > Instellingen > Templates en maak een nieuwe template aan voor het type document dat u wilt exporteren.
 • Klik op de knop ‘Nieuw’ om een nieuwe template te maken.
 • Noem het template bijvoorbeeld ‘Adreslabels’ en selecteer als basistemplate ‘C4, C5 of C6 envelop, venster links’.
 • Klik op ‘Opslaan en volgende’.
 • Klik nu op het tabblad ‘2. Wijzig template’.
 • Haal nu uit alle blokken de getoonde elementen, behalve uit het blok links bovenin. Zodat u dus enkel nog links bovenin een blok heeft met ‘Klantnaam, adres en woonplaats gegevens’.
 • Klik nu op tabblad ‘4. Geavanceerde instellingen’ en kies onderaan bij Pagina formaat voor ‘Ander formaat’.
 • Vul nu de afmetingen in vereist voor uw labelprinter.
 • Bekijk indien gewenst een voorbeeld in tabblad ‘5. Bekijk voorbeeld’. Klik vervolgens links onderin op ‘Opslaan en sluiten’.

Uw template om labels te printen is gereed en deze kan gebruikt worden om documenten te printen in het door u ingestelde pagina formaat. Gebruik het nieuwe template om offertes, orders of facturen te exporteren zoals hieronder uitgelegd.

Bulk export van factuur, offerte of ordergegevens

Als u eenmaal uw template(s) heeft gemaakt kunt u eenvoudig orders, offertes of facturen exporteren als volgt:

 1. Ga naar het factuur, offerte of order overzicht in Offective. (Voorbeeld: Ga naar Offertes & Orders > Offertes voor het offerte overzicht).
 2. Selecteer de facturen, offertes of orders die u wilt exporteren.
 3. Klik in het overzicht op de knop ‘Print selectie‘.
 4. U kunt nu kiezen op basis van welk template u deze export wilt doen. Kies hier het eerder aangemaakte template.
 5. Klik op ‘Exporteren’ en de geselecteerde documenten worden geëxporteerd volgens uw template.

U heeft nu een beter idee gekregen over de mogelijkheden van adreslabels en het exporteren van factuur, offerte en order gegevens. Heeft u aanvullende vragen of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met de helpdesk of bel ons op via: +31 (0)180 70 10 64.

Reageren niet mogelijk.