Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Mijn klant heeft te weinig betaald / niet betaald, hoe kan ik dit het beste verwerken in de module Boekhouding?

U kunt een factuur waarop te weinig is betaald en waarvan u verwacht geen betaling meer te ontvangen op de volgende manier verwerken:

Als u wilt dat de openstaande factuur als ‘betaald’ geboekt wordt, moet u in tabblad ‘match’ de factuur koppelen (matchtype ‘matchen aan verkoopfactuur/stornering’) en het bedrag bij ontvangst wijzigen naar het volledige factuurbedrag.

In het tabblad ‘grootboekmutaties’ staat het daadwerkelijk ontvangen bedrag (het bedrag van het afschrift dat lager is dan het factuurbedrag) bij ‘bank’ aan de ‘debetzijde’. Ditzelfde bedrag staat ook op ‘debiteuren’, maar dan aan de ‘creditzijde’. Dit bedrag wijzigt u naar het volledige factuurbedrag. U krijgt nu een melding dat er nog een bedrag geboekt moet worden. Dit bedrag is het verschil tussen de factuur en het daadwerkelijk ontvangen bedrag. U boekt dit bedrag op een nieuwe ‘journaalpost regel’ en zet dit op ‘grootboekrekening betalingsverschillen’ aan de ‘debetzijde’. U kunt de boeking nu opslaan en sluiten.

Hebt u een andere vraag? Ga dan snel naar onze FAQ pagina

Reageren niet mogelijk.