Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

XML Auditfile Financieel

Met XML Auditfile Financieel kunnen de toepassingen die de Auditfile biedt, bijvoorbeeld het uitwisselen van stam- en transactiegegevens tussen verschillende standaardpakketten, zoals die worden gebruikt in de accountantspraktijk, optimaal worden benut. Door het opnemen van import- en exportmogelijkheden in de softwarepakketten kunnen gegevens van het ene naar het andere softwarepakket worden overgebracht. Meer specifiek gaat het om onder meer de volgende gegevens:

  • Grootboekrekeningen
  • Grootboekmutaties
  • Debiteuren en Crediteuren stamgegevens

Een audit file kan door de belastingdienst worden gebruikt om snel een indruk te krijgen over de inrichting van uw administratie. Daarnaast wordt de audit file ook gebruikt bij de controle van de financiële gegevens. Met de audit file kan de Belastingdienst op eenvoudige wijze een administratie controleren. Dit bespaart zowel de Belastingdienst als de ondernemer tijd. De ondernemer kan nu namelijk eenvoudig de audit file genereren en hoeft geen uitgebreide uitleg meer te geven aan de Belastingdienst. Deze audit file kan vanuit de administratie geëxporteerd worden. Het gebruik van de audit file is geheel vrijwillig.

Een belangrijke ontwikkeling is het gebruik van de Auditfile in XML formaat, genaamd XAF. Op deze wijze is het mogelijk om op eenvoudige wijze te komen tot uitwisseling van stam- en transactiegegevens tussen verschillende standaardpakketten, zoals die worden gebruikt in de accountantspraktijk.

Reageren niet mogelijk.