Blog

Financieel dagboek

In de module boekhouding van de online Offective applicatie zijn de 'traditionele dagboeken' een belangrijk element. Met de dagboeken inkoop, verkoop, kas, bank en memoriaal kan de gehele administratie worden verwerkt. Binnen de module kunnen van de bank en het memoriaal meerdere dagboeken aangemaakt worden. Daarnaast ondersteunt Offective het voeren van één inkoop-, één verkoop-.
Lees verder

E-boekhouden, eboekhouden met Offective

Bent u een startende ondernemer? Nu één jaar GRATIS gebruik! Klik hier voor meer informatie Het traditionele boekhouden heeft zijn sporen verdiend en gaat steeds meer en meer tot het verleden behoren. Vanzelf heeft elektronisch boekhouden, ook wel eboekhouden genoemd, de laatste jaren al een vlucht genomen en vind er momenteel weer een verschuiving plaats van.
Lees verder

UBL implementatie

Momenteel werken we aan UBL (Universal Business Language). Dit is een standaard voor elektronische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld voor het opstellen van facturen. Een factuur kan momenteel worden verzonden en ontvangen als document of PDF-bestand. Na afronding van deze UBL implementatie kunnen facturen ook worden verzonden en ontvangen als UBL. Op deze manier hoeven facturen niet meer.
Lees verder

En dan ineens…tevreden gebruikers

En dan ineens is het zover dat we zagen dat het al 9 maanden geleden is geweest toen we voor het laatst een bericht hier hebben gepost. Zoals ook al in eerdere blogs aangegeven is het inmiddels wel duidelijk dat de tijd voorbij raast, bijna niet bij te houden. Ook voor wat betreft Offective is.
Lees verder

Is uw bureau ook een chaos?

U kent het vast wel; Een bureau met stapels papieren, een mailbox met een chaos aan gelezen en ongelezen mails, een agenda bomvol met herinneringen en afspraken, een computer vol met bestanden. Ik denk iets waar veel ondernemers zich in herkennen. En terecht, want als u eenmaal klanten gaat krijgen als ondernemer dan is dit helemaal niet belangrijk meer,.
Lees verder

Een goed begin en boekjaar

2014 Het jaar 2014 is al weer 4 weken geleden begonnen, de goede voornemens die we hadden zijn wellicht wat naar de achtergrond verdrongen en zo zijn we weer vervallen in de dagelijkse activiteiten en beslommeringen van voor de jaarwisseling. Het einde van 2013 en begin 2014 is financieel in elk geval goed uit en ingeluid,.
Lees verder

Eind van het jaar

Zo bijna aan het einde van het jaar is het altijd goed om even achteruit maar zeker ook vooruit te kijken. Wat is er het afgelopen jaar fout gegaan, wat had beter gekund, wat had ik achteraf anders gedaan en hoe ga ik met deze zelfreflectie om in het nieuwe jaar. In deze snelle tijden.
Lees verder

Hoe is het begonnen?

Offective BV Offective B.V is een startup geweest op de grens van 2011/2012. Offective is een combinatie van de woorden Office en Effective. Deze twee woorden kenmerken ook meteen hetgeen Offective doet en wilt bereiken. Oprichting De ontstaansgeschiedenis van Offective BV begon in 2010/2011 toen de net voor zich zelf gestarte ondernemer en Mendix specialist Herbert Vuijk een.
Lees verder