Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

6 Redenen om altijd een zakelijke rekening te openen

Vaak denken ondernemers dat het openen van een zakelijke rekening verplicht is. Dat is echter een misvatting. Het is ook gewoon mogelijk om uw zakelijke financiën via een privérekening te laten lopen. Is dat echter wel verstandig? Onderstaand volgen 6 redenen om een aparte zakelijke rekening te openen.

1. Duidelijk overzicht voor uzelf

Omdat u met een zakelijke rekening alle financiële zaken daar kunt laten binnenkomen en uitgaan, is het overzicht van uw zakelijke activiteiten beter te volgen. Bovendien is het voor uw administratie ook meer inzichtelijk. Daarbij maakt het weinig verschil of u de boekhouding zelf doet of dat u die uitbesteedt.

2. Beter overzicht voor de belastingdienst

Als ondernemer kunt u controle krijgen van de belastingdienst. Dan loopt dat natuurlijk soepeler als zakelijk en privérekeningen gescheiden zijn. De rekeningoverzichten van de zakelijke rekening zijn helemaal zakelijk en dat zorgt voor een duidelijker beeld.

3. Het maakt een professionele indruk

Het staat toch beter als u op uw facturen een zakelijke rekening kunt vermelden. Uw klanten kunnen dan immers bij betaling ook uw bedrijfsnaam gebruiken. Op die manier komt uw bedrijf professioneler over.

4. Sommige banken eisen het

Sommige banken hebben in de algemene voorwaarden staan dat u een privérekening niet mag gebruiken voor zakelijke doeleinden. Voorkom dat u daar problemen mee krijgt en kies voor een aparte zakelijke rekening.

5. Handige tools

Banken geven bij zakelijke rekeningen vaak meer mogelijkheden dan bij de overige rekeningvormen. Denk daarbij aan incasso’s of iDeal. Bovendien zijn er vaak koppelingen mogelijk met online boekhoudprogramma’s die u daardoor een hoop werk kunnen besparen.

6. Betalen naar het buitenland is vaak eenvoudiger

Ook met betrekking tot uw betalingen heeft een zakelijke rekening vaak meer mogelijkheden dan een privérekening. Betalingen naar het buitenland is hiervan een voorbeeld. Maar ook voor andere zaken is er voor ondernemers vaak een helpdesk op de bank beschikbaar.

Een heldere administratie

Zorg altijd voor een heldere administratie. Met een aparte zakelijke rekening is het veel eenvoudiger om alles op een rijtje te krijgen en alles in uw boekhoudprogramma te verwerken. Heeft u nog geen online boekhoudprogramma of bent u niet tevreden over het programma dat u nu gebruikt? Probeer ons handige online boekhoudprogramma nu 30 dagen gratis. Bent u zzp’er? Dan kunt u ons programma zelfs een jaar lang gratis proberen.

Reageren niet mogelijk.