Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Welke webshop keurmerken zijn er en wat doen zij?

Eén van de zaken om te overwegen als u een eigen online shop heeft, is een webwinkel keurmerk. Het voordeel van een webwinkel keurmerk is dat ze vaak een commissie hebben die u kan helpen als u een geschil heeft met een klant. Een webwinkel keurmerk is op deze manier een ‘verzekering’ tegen gedoe met uw klanten. Welke webwinkel keurmerken zijn er en op welke manier verschillen ze van elkaar?

Voorwaarde webwinkel keurmerk

Een webwinkel keurmerk ziet erop toe dat uw webwinkel aan de wettelijke eisen voldoet. Dit zorgt ervoor dat u en uw klant zekerheid hebben. De controle van deze eisen voorkomt boetes. Bij veel keurmerken moeten de algemene voorwaarden ook aan verschillende eisen voldoen. Dit is echter niet bij alle keurmerken het geval. Bij WebwinkelKeur kunt u uw eigen algemene voorwaarden hanteren.

Bekende keurmerken met veel leden

Een belangrijke reden voor een online shop om zich aan te sluiten bij een keurmerk is niet alleen de hulp bij geschillen met klanten, maar ook de betrouwbare uitstraling van het logo. Dit heeft wel een kanttekening. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende keurmerken dat bezoekers van websites door de bomen het bos niet meer zien. We gaan hier met name in op drie verschillende, bekende webwinkel keurmerken en wat zij te bieden hebben. Keurmerken die klanten vaak tegenkomen zijn:

  • Webshop Keurmerk
  • Thuiswinkel
  • WebwinkelKeur

Deze drie keurmerken hebben gemeen dat ze juridisch advies geven, een concept met algemene voorwaarden en juridische controle.

Verschillen tussen de webshop keurmerken.

De drie besproken keurmerken (WebShop Keurmerk, Thuiswinkel en WebwinkelKeur) doen een aantal zaken hetzelfde, maar hebben ook opvallende verschillen:

  • WebWinkelkeur biedt eigen software met zeer veel mogelijkheden (zoals klantbeoordelingen)
  • Thuiswinkel heeft het bekendste logo voor bezoekers en vraagt een hoge contributie
  • De webwinkels verschillen in klantbeoordelingen faciliteren en klanten uitnodigen.

U kunt deze keurmerken het beste uitgebreid vergelijken om te kijken welke er bij uw bedrijf past.

Online boekhouden en overzicht creëren

Bij een webwinkel komt altijd veel kijken waar het inkomsten en uitgaven betreft. Zeker als uw bedrijf groeit. Het gebruiksvriendelijke, online boekhoudprogramma van Offective helpt u hierbij. Probeer Offective nu 30 dagen lang gratis uit. Als u een startende zzp’er bent, kunt u dit programma zelfs een jaar lang, geheel gratis uitproberen. Dit programma is veilig, betrouwbaar en werkt via een cloud!

Reageren niet mogelijk.