Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Voorraad webshop: zelf opslaan of fulfilment?

Veel webshopeigenaren slaan hun voorraad in het begin zelf op in hun garage of op zolder. Een logische keuze, want het kost niets en hiermee kun je zelf nog alle bestellingen verwerken en inpakken. Maar wat als de onlineshop groeit en de voorraad ook? Blijft u het dan nog steeds thuis opslaan of gaat u het uit handen geven?

Er zijn volop bedrijven in Nederland die alles voor webshopeigenaren regelen. We noemen dat: fulfilment. Wellicht is dit voor u een oplossing als u zelf het niet meer aankan.

Wat is fulfilment?

Bij fulfilment laat u eigenlijk de opslag van uw goederen door een ander bedrijf uitvoeren. Deze zal dan ook orderpicken en bestellingen klaarzetten. Verder bieden fulfilmentbedrijven nog meer diensten. Zo kunnen zij de artikelen van de leverancier in ontvangst nemen, het verpakkingsmateriaal bestellen en retouren afhandelen. Er is zelfs een klantenservice in naam van de onlineshop mogelijk

De voordelen van fulfilment

De voornaamste reden dat webwinkels van fulfilment gebruikmaken, is tijdsbesparing. U hoeft geen tijd meer te verliezen met bestellingen inpakken en versturen. Dankzij een fulfilmentbedrijf kunt u zich volledig richten op de verkoop van uw producten. Bovendien kunt u uw klanten meer service bieden. Een fulfilmentbedrijf is namelijk gespecialiseerd in logistieke zaken. Hierdoor gelden er voor hen verruimde openingstijden bij bezorgdiensten waardoor uw klanten hun bestelling sneller in huis hebben.

Een aantal bekende fulfilment bedrijven zijn:

  • Active Ants
  • DailyPacl
  • Webshoporders
  • Montapacking
  • Misi

De kosten van fulfilment

Doordat fulfilmentbedrijven efficiënt kunnen werken, blijven de kosten vaak laag. Ook hebben ze met lagere verzend- en opslagkosten te maken, doordat ze grote volumes hanteren. Ondanks dat u er voor moet betalen kan fulfilment daarom toch de moeite waard zijn. Zeker als u het afweegt tegen de tijd die u overhoudt om uw omzet te verhogen. Het verwerken van een bestelling kan 1 tot 3 euro kosten.

Voordelen van het zelf opslaan

De goedkoopste methode is in de meeste gevallen om zelf uw goederen op te slaan. Daarbij is het mogelijk om eenvoudig een persoonlijke noot aan een bestelling toevoegen. Ook bij vragen over geretourneerde producten kunt u uw klanten beter te woord staan. Wanneer u immers zelf uw goederen opslaat, komen de retouren bij u terecht in plaats van het fulfilmentbedrijf.

Welke opslagmethode u het beste kunt kiezen, is dus sterk afhankelijk van wat voor soort webwinkel u heeft en wat uw budget is. Maar wilt u groeien? Dan is fulfilment aan te raden om grote voorraden op te slaan en veel bestellingen per dag te verwerken.

Zelf online boekhouden

Om altijd goed uw in- en uitgaven in de gaten te houden, kunt u gebruikmaken van het gebruiksvriendelijke online boekhoudprogramma van Offective. U kunt het nu dertig dagen gratis uitproberen. Bent u starter? Profiteer dan van de speciale ZZP-aanbieding!

Reageren niet mogelijk.