Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Vijf voordelen van een accountant

Als (startende) ondernemer wilt u zoveel mogelijk zelf doen en kunnen. Dit kost u immers niet direct geld, maar enkel tijd. Maar het goed bijhouden van een administratie is vaak iets waarbij u wel een sparringpartner bij kan gebruiken. Een accountant kan u op een aantal punten uitstekend van dienst zijn.

Wij geven u graag 5 voordelen van een accountant. Er zijn diverse accountants die met Offective werken. Zo kunt u optimaal samenwerken.

1. Tijdsbesparend

We hebben allemaal zo onze specialiteiten en als ondernemer kunt u nu eenmaal niet alles van de boekhouding en fiscale kant van uw bedrijf weten. Het kost tijd om u daarin te verdiepen en de werkzaamheden kosten u bovendien ook veel meer tijd dan een professional. Met een goede accountant bespaard u dus een hoop tijd.

2. Complete administratie

Een goede administratie is een must. Niet alleen bent u wettelijk verplicht die voor de Belastingdienst bij te houden, maar het geeft u ook inzicht in het reilen en zeilen van uw bedrijf. Een accountant weet van de hoed en de rand en kan u hierbij helpen. Denk hierbij aan het verwerken van inkomende en uitgaande facturen, maar ook aan het bijhouden van de personeelsadministratie en het doen van de btw-aangifte.

3. Professionele adviezen bij toekomstkeuzes

Heeft u plannen om uit te breiden? Of wilt u bepaalde zaken in de bedrijfsvoering veranderen, maar bent u daar niet zeker van? Wat voor keuzes u ook wilt maken, een accountant weet alles van de financiële kant van de zaak. Laat een inschatting maken van de gevolgen van een keuze en laat hierbij beide kanten belichten om weloverwogen de stap te zetten.

Doordat een accountant veel verschillende klanten heeft kan deze een gedegen advies aan u geven. De meeste accountants kunnen u adviseren over o.a.:

  • Grote aankopen doen
  • Personeel aannemen
  • Uitbreiden van uw bedrijf
  • Overnames

4. Hulp bij belastingzaken

Als ondernemer krijgt u te maken met een groot aantal regelingen op belastinggebied. Een accountant kent deze regelgeving zowel uit de theorie en de dagelijkse praktijk en kan er voor zorgen dat u geen beginnersfouten maakt. Door gebruik te maken van een de laatste regelgeving kunt u zo weer wat geld besparen.

5. Verklaringen bij specifieke kwesties

Bij het aanvragen van financieringen, maar soms ook als u zich wil inschrijven voor een opdracht, wil men een verklaring / rapportage over uw bedrijf van een specialist. Voor deze verklaringen kunt u ook terecht bij een accountant. Deze kan een overzichtelijke rapportage maken van uw onderneming. Het is natuurlijk een groot voordeel als u reeds samenwerkt met een accountant die uw onderneming al kent.

Boekhouden in de cloud

U kunt met Offective eenvoudig zelf boekhouden, dit kunt u 30 dagen gratis proberen. Komt u er echter zelf niet uit, schakel dan de hulp in van een accountant.

Reageren niet mogelijk.