Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Top 10 boeken voor startende ondernemers

Het starten van een onderneming is een leuke maar soms ook lastige uitdaging. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden, van tijdsplanning, tot klantenwerving, tot boekhouding.

Gelukkig zijn er veel boeken die u een eind op weg kunnen helpen en die u inspiratie kunnen geven. Wij hebben een hieronder een overzicht van tien boeken die de moeite waard zijn om te lezen als ondernemer.

1. The Lean Startup – Eric Ries

Iedere ondernemer wil dat zijn of haar bedrijf winstgevend en succesvol wordt. Maar hoe wordt uw bedrijf succesvol? Nooit stilstaan en altijd vooruit denken, zegt Eric Ries.

2. Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Weg met de 9-tot-5-mentaliteit. Een werkweek van slechts 4 uur klinkt veelbelovend! In dit boek, dat volgens The New york Times uw leven zal veranderen, laat Ferriss zien hoe het ook kan.

3. #Girlboss – Sophia Amoruso

Als iemand weet hoe je vanuit niets een miljoenen business kan opzetten, is het Amoruso wel. Een persoonlijk verhaal met universele lessen.

4. The Subtle Art of Not Giving a Fuck – Mark Monson

In deze bestseller rekent Monson af met het idee dat je alleen maar positief moet zijn.

5. Zero to One – Peter Thiel

Een prachtig managementboek van Peter Thiel, onder andere mede-oprichter van PayPal, waarin hij laat zien dat zelf nadenken het allerbelangrijkste is.

6. Sprint – Braden Kowitz

Een praktische gids met een handleiding om in vijf dagen grote problemen op te lossen en nieuwe ideeën te testen.

7. Nooit af – Martijn Aslander

Dit boek werd genomineerd voor managementboek van het jaar en biedt een nieuwe blik op de fundamenten van ons leven, zoals school, werk, relaties en management.

8. Shoe Dog – Phil Knight

Het fascinerende verhaal van de macht achter het nu miljardenbedrijf Nike.

9. Delivering Happiness – Tony Hsieh

Hierin wordt uitgelegd hoe een bedrijfscultuur wordt gecreëerd met een toewijding aan service die gericht is op het verbeteren van levens van werknemers, klanten, verkopers en ondersteuners. Een goede bedrijfscultuur is de basis, de rest komt vanzelf.

10. Elon Musk – Ashlee Vance

Het verhaal van een van ’s werelds bekendste en meest intrigerende ondernemers van het moment: Elon Musk.

Probeer Offective geheel gratis uit

Van alles wat er bij een onderneming komt kijken, is boekhouden wel wat de meeste mensen tegenstaat. Daarom steekt Offective Online Boekhouding u graag een helpende hand toe. Probeer nu het hele pakket voor 30 dagen gratis, of ga voor onze zzp-actie en maak gebruik van gratis boekhouding voor een jaar.

Reageren niet mogelijk.