Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

7 Redenen voor een afgekeurde financieringsaanvraag

Als beginnende of kleine ondernemer bent u vaak financieel afhankelijk van investeerders als u veel opstartkapitaal nodig heeft. Banken zijn een partij waar u terecht kunt voor het lenen van geld. U moet wel een gedegen financieringsaanvragen schrijven. Deze worden niet zelden met een welgemeend “excuses” worden afgewezen.

Wie echter weet waar een investeerder op afknapt, kan daar handig om inspelen. In dit daarom 7 redenen voor een afwijzing, die u om kunt zetten in uw eigen voordeel.

1. Risico te hoog

Meer dan de helft van de afwijzingen hebben een heel simpele reden: het risico voor de investeerder is te hoog. Maak in uw aanvraag dus aannemelijk dat uw kans op succes groot is. Spreid bijvoorbeeld uw afhankelijkheid van leveranciers of klanten.

2. Geen of te weinig onderpand

Een investeerder zal in de meeste gevallen een ‘zekerheid’ willen, een onderpand van bijvoorbeeld geld of goederen, of de rechten op bijvoorbeeld een deel van de winst.

3. Twijfel aan kwaliteiten

Beginnende of kleine ondernemers zijn altijd een risico omdat ze hun kwaliteiten vaak nog niet bewezen hebben. Zorg er dus voor dat de beoogde investeerder inziet dat u en uw collega’s over voldoende kwaliteiten beschikken, bijvoorbeeld in de vorm van ervaring, opleiding of de toegang tot de raad van een mentor.

4. Cijfers niet op orde

Het ligt zo voor de hand, maar gaat zo vaak fout. Investeerder kijken in de eerste plaats naar de cijfers. Als die niet kloppen of onvolledig zijn, gaat het feest sowieso niet door. De investeerder kan dan nooit bepalen of er voor hem of haar iets inzit. Om nog maar te zwijgen over dat wat die onvolledigheid over u als ondernemer zegt. Door online te boekhouden met Offective zijn uw cijfers altijd op orde.

5. Onverzorgdheid

Natuurlijk, het gaat in de eerste plaats om de inhoud, maar vergeet de vorm niet. U kunt nog zo’n fantastisch plan hebben, als uw financieringsaanvraag er onverzorgd uitziet, maakt u geen schijn van kans. Zorg dus voor een professionele opmaak en laat uw tekst controleren op typ- en spelfouten.

6. De verkeerde persoon

Als ondernemer kunt u op allerlei plaatsen terecht voor een financieringsaanvraag. Er zijn bijvoorbeeld private investeerders, fondsen et cetera. Elk hebben ze hun eigen eisen en voorkeuren. Besteed tijd en aandacht aan het kiezen van de juiste persoon of instantie.

7. Onvolledig

Tenslotte moet een aanvraag natuurlijk altijd volledig zijn. Onvolledige aanvragen worden vaak niet eens in behandeling genomen. Verspilde moeite is dat.

Wilt u geen schaarse tijd besteden aan uw boekhouding? Met Offective kunt u gemakkelijk online boekhouden. Probeer het hele pakket een maand gratis of maak gebruik van een heel jaar gratis online boekhouden.

Reageren niet mogelijk.