Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

6 Ondernemerslessen van Walt Disney

Vrijwel iedereen kent Sneeuwwitje, Donald Duck en natuurlijk Mickey Mouse. Het zijn slechts enkele magische figuren die gecreëerd zijn door Walter (Walt) Elias Disney. Hij was een succesvolle filmproducent, scenarioschrijver, animator, entertainer en zakenman.

In 1928 kwamen de Mickey Mouse video’s uit en daarna is het The Walt Disney Company uitgegroeid tot een wereldwijd imperium met een omzet van 55 miljard dollar in 2017. Welke ondernemerslessen kunnen we leren van Walt Disney? In dit blog zetten we er zes onder elkaar!

1. U moet een echte verkoper zijn

Verkopen is een van de belangrijkste vaardigheden die u als ondernemer moet hebben. Alleen met geld kunnen bepaalde dromen waarheid worden, zo stelde Walt Disney ooit. Deze wereldberoemde ondernemer geloofde in zichzelf en wist ervan te overtuigen te investeren in zijn droom.

2. U moet kunnen inspireren

Walt Disney was een fantastische verhalenverteller. Ook daar kunt u als ondernemer zeker een voorbeeld aan nemen. U moet mensen kunnen inspireren. Focus u daarbij op uw einddoel en blijf ondanks tegenslagen positief. Walt Disney wist met zijn enthousiasme en prachtige verhalen medewerkers te motiveren, die daardoor net een stapje harder gingen lopen.

3. Verbeter uzelf en uw bedrijf voortdurend

Wees bereid om u en uw bedrijf voortdurend te verbeteren. Dit is een belangrijke les van Walt Disney. Zo was hij de eerste die een cartoon met geluid uitbracht (Steamboat Willie). Ook bracht Disney de eerste lange animatiefilm, Sneeuwwitje uit, die de filmindustrie voor altijd veranderde.

4. Durf risico’s te nemen

Walt Disney nam tijdens zijn carrière veel risico’s. Het voortbestaan van zijn bedrijf heeft een paar keer aan een zijden draadje gehangen. Wanneer Disney een beslissing moest maken streepte hij de voor- en nadelen tegen elkaar af. Vervolgens hakte de ondernemer de knoop door.

5. Durf te falen

Walt Disney heeft veel mislukkingen meegemaakt. Zo investeerde hij veel geld in het personage ‘Oswald the Lucky Rabbit’. Ondanks een grote studio en diverse animators lukte het niet om dit personage van de grond te krijgen. Onthoud dat een mislukking soms ook nieuwe kansen biedt. Vrij snel na het mislukken van Oswald bedacht Disney een nieuw en zeer succesvol personage: Mickey Mouse.

6. Geloof uw eigen kracht

Tenslotte kunnen we van Walt Disney leren dat uw altijd moet geloven in uzelf. Walt had een goede band met zijn broer Roy die het lang niet altijd eens was met de ideeën van Walt. Ook andere mensen vertelden Disney soms dat een bepaald idee geen kans van slagen had. Toch zette de ondernemer door omdat hij geloofde in zichzelf.

Online boekhoudsysteem

Vindt u het bijhouden van de boekhouding een complexe en tijdrovende taak? Maak dan 30 dagen gebruik van ons gratis pakket, en ontdek hoe eenvoudig boekhouden kan zijn.

Reageren niet mogelijk.