Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

20 Manieren om meer klanten te krijgen!

Nieuwe klanten werven, dat maakt onderdeel uit van een goede bedrijfsvoering. Hoe zorgt u ervoor dat prospects u kunnen vinden en dat ze daadwerkelijk klant worden? Hoe verhoogt u de huidige omzet van iemand die al een product of dienst bij u afneemt?

In dit artikel geven wij u 20 manieren die bij kunnen dragen aan het krijgen van nieuwe klanten en het vergroten van uw omzet.

1. Heb een aantrekkelijke website

Uw website is het visitekaartje van uw bedrijf. Zorgt voor aantrekkelijke content en een gebruiksvriendelijk design.

2. Investeer in een goede SEO

Uw website, teksten en beeldende content dienen SEO-geoptimaliseerd zijn voor Google. Daarmee bereikt u sneller uw doelgroep.

3. Wees actief op social media

Geen enkele ondernemer kan om social media heen. Ga aan de slag met onder meer Facebook, Twitter, YouTube en LinkedIn.

4. Wees bereikbaar

Prospects moeten u kunnen vinden en kunnen spreken. Zorg daarom dat u tijdens kantoortijden altijd bereikbaar bent. Beantwoord een e-mail het liefst dezelfde dag nog.

5. Pleeg acquisitie

Het plegen van acquisitie is essentieel in uw zoektocht naar nieuwe klanten. Dit kan onder meer telefonisch en digitaal via e-mailmarketing.

6. Nieuwsbrief versturen

Verstuur minimaal 2 keer per maand een nieuwsbrief en biedt klanten de mogelijkheid om zich hierop in te schrijven.

7. Professioneel logo en huisstijl

Een eigen logo en huisstijl draagt bij aan herkenbaarheid en zichtbaarheid van uw onderneming.

8. Meld u aan bij Google Mijn Bedrijf

Maak uw bedrijf beter zichtbaar op Google dankzij Google Mijn Bedrijf. Voor lokale bedrijven zeker een slimme optie!

9. Sta op een braderie of beurs

Lokaal klanten werven? Huur een stand op de plaatselijke braderie. Professioneel werven is ook mogelijk, hiervoor bezoekt u een beurs of congres.

10. Ga netwerken

Netwerken is een must voor elke ondernemer. Dit kan digitaal of face-to-face. Er zijn volop bijeenkomsten in heel Nederland waar u wekelijks of maandelijks kunt netwerken.

11. Heb een goede boekhouding

Zorgvuldig uw administratie bijhouden levert meer handel op uit uw bestaande klanten. Is het alweer een jaar geleden dat iemand iets bij u heeft gekocht of een training heeft afgenomen? Dan is het mogelijk weer tijd voor een nieuwe sessie.

12. Vraag om reviews

Vraag bestaande klanten een review over uw bedrijf te plaatsen. Dit zal prospects vertrouwen geven om zaken met u te gaan doen.

13. Adverteer effectief

Adverteren kan offline via dagbladen en magazines, maar ook online via Google en social media. Kijk waar uw doelgroep zit en adverteer effectief. Ga niet in het wilde weg adverteren.

14. Start met zakelijk bloggen

Met zakelijk bloggen laat u zien dat u expert bent in uw vakgebied. Schrijf dagelijks of wekelijks een blog op uw eigen website of op een gastblog.

15. Linkbuilding

Vraag of bedrijven links willen plaatsen naar uw website op websites die gerelateerd zijn aan uw producten of diensten. Linkjes naar uw site zorgen voor een betere vindbaarheid.

16. Altijd visitekaartjes bij u

Ga nooit zonder visitekaartjes op stap. U weet nooit wie u tegenkomt!

17. Plak stickers op uw auto

Maak rijdend reclame door uw auto te voorzien van stickers. Het valt echt op en het ziet er professioneel uit.

18. Aanbieding maken

Stunt regelmatig met acties of aanbiedingen als dit past bij uw producten

19. Ontwikkel een eigen app

Waarom geen app ontwikkelen? Als u een eigen webshop hebt, dan haalt u hiermee meer bestellingen binnen.

20. Geef een webinar

Vanaf uw eigen computer kunt u heel eenvoudig een webinar geven om uw prospects kennis te laten maken met uw bedrijf. Er zijn diverse gratis platformen om webinars te geven.

Klanten bijhouden

Als u al deze tips in de praktijk gaat brengen, dan zult u merken dat het aantal klanten gaat toenemen. Al uw klanten kunt u gemakkelijk bijhouden in onze online bedrijfssoftware. Probeer het gratis uit!

Reageren niet mogelijk.