Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Eerste medewerker aannemen: wat kost dat?

Bent u of al wat langer geleden gestart met uw onderneming en komt u momenteel handen tekort? Het kan zomaar zo zijn dat het tijd is om een eerste medewerker aan te nemen. Uiteraard vergt dit voorbereiding, want het brengt namelijk de nodige kosten met zich mee. Hoe duur is eigenlijk het aannemen van een allereerste medewerker en wat zijn zaken om rekening mee te houden voor u als aanstaande werkgever?

Krijg inzicht in de totale kosten

Het bepalen van een salaris is soms vrij lastig, zeker als uw bedrijf niet valt onder een CAO. U wilt niet dat uw eerste medewerker er ontevreden vandoor gaat vanwege een te laag salaris. Bovendien wilt u wel de garantie dat een werknemer u geld oplevert en niet alleen maar geld kost. Inzicht in de totale kosten helpt u bij het maken van een goede beslissing. Op basis van het totaalplaatje kunt u besluiten om iemand aan te nemen of dat het misschien toch beter is om nog eventjes te wachten. Er zijn diverse online tools die u daarbij kunnen helpen.

De basis werkgeverslasten bij het aannemen van personeel

Het betalen van een salaris brengt de nodige werkgeverslasten met zich mee. Zo moet u niet alleen loon uitbetalen, maar ook rekening houden met allerlei andere zaken. Wij zetten ze overzichtelijk voor u op een rij:

  • Premies werknemers- en volksverzekeringen;
  • Een eigen bijdrage Zorgverzekeringswet;
  • Vakantiegeld;
  • Een eventuele dertiende maand, winstuitkering of eindejaarsuitkering;
  • Pensioenpremies en reiskosten.

Overige werkgeverskosten

Eerdergenoemde werkgeverslasten zijn bij de meeste ondernemers wel bekend. Toch moet u er rekening mee houden dat er nog meer zaken komen kijken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een auto, laptop of mobiele telefoon van de zaak? Verder moet u ook denken aan opleidingskosten en het eventueel uitbetalen van bonussen.

Het gaat dus veel verder dan het uitbetalen van een maandelijkse vergoeding voor de gedane werkzaamheden. Zorg daarom dat u eerst goed overzicht heeft vóór u een medewerker aanneemt om u te ondersteunen bij de verschillende werkzaamheden.

Kosteloos en eenvoudig boekhouden

Er zijn dus aardig wat kosten aan een eerste medewerkers verbonden. Bij Offective kunt u uw boekhouding gemakkelijk online bijhouden. Startende zzp’ers kunnen een jaar gratis gebruik maken van deze tool. Overigens heeft iedereen de mogelijkheid om Offective 30 dagen gratis uit te proberen.

 

Reageren niet mogelijk.