Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

BTW te laat betaald = boete van Belastingdienst

Te laat is te laat, deze uitspraak gaat helemaal op bij de Belastingdienst. Als ondernemer dient u altijd tijdig btw-aangifte te doen. Bovendien dient u uw verschuldigde btw ook op tijd te betalen. Bent u te laat met indienen of betalen? Dan ontvangt u een boete van de Belastingdienst. Dit is een fors bedrag en daar zit u zeker niet op te wachten. Zorg daarom dat u altijd tijdig uw btw betaalt. Dit voorkomt veel problemen.

Verzuimboete en betaalboete

De boetes worden bij de Belastingdienst onderverdeeld in twee verschillende boetes, namelijk de verzuimboete en de betaalboete. De verzuimboete wordt opgeleverd wanneer u te laat bent met het indienen van uw btw-aangifte. Zorg er daarom voor dat u altijd tijdig aangifte doet. Houd uw boekhouding netjes bij, dan is het risico op een boete nihil.

Naast de verzuimboete is er ook nog de betaalboete. Dit is een boete die u ontvangt bij het te laat betalen van het verschuldigde btw-bedrag. Dit geldt overigens ook als u te weinig btw betaalt aan de Belastingdienst. Het btw-bedrag moet uiterlijk de laatste dag van de maand zijn bijgeschreven op het rekeningnummer van de Belastingdienst.

Te laat ingediend en te laat betaald

Als u de aangifte te laat indient, ontvangt u een verzuim- en betaalboete. U heeft dus dubbel pech als blijkt dat u geen geld ontvangt, maar btw moet betalen. Doe de aangifte daarom altijd op tijd en zet een reminder in uw smartphone of desktop om uzelf hieraan te herinneren.

Verwerkingstijd bank

Houd daarnaast de verwerkingstijden tussen de verschillende banken in de gaten. Met een ING-rekeningnummer hoeft u zich niet zoveel zorgen te maken, maar de verwerkingstijd vanaf een ander rekeningnummer kost meer tijd, zeker als u een betaling verricht in het weekend.

Online boekhouden en btw-aangifte doen

Het is mogelijk om gemakkelijk online uw boekhouding te doen en direct de btw-aangifte te verzorgen. U heeft hiervoor geen boekhouder nodig, maar u doet dit gewoon zelf. Met behulp van Offective boekhoudsoftware wordt boekhouden een fluitje van een cent. Probeer het 30 dagen lang gratis uit of meld u aan als startende ondernemer voor  1 jaar gratis boekhouden.

Reageren niet mogelijk.