Beste Offective gebruiker! Vanwege de samenvoeging met Silvasoft kunt u vanaf nu inloggen via de inlogpagina op de website van Silvasoft.

Bedrijfswebsite optimaliseren voor Google: 5 tips

Als ondernemer investeert u maar al te graag in een professionele bedrijfswebsite. U wilt online goed vindbaar zijn voor uw doelgroep. Een goed resultaat kan slechts worden bereikt wanneer u over de juiste kennis beschikt wat betreft zoekmachines.

Optimaliseer uw vindbaarheid

Om goed vindbaar te zijn, is het belangrijk om uw website zo te ontwerpen dat deze geoptimaliseerd is voor de zoekmachines van Google. Met onderstaande 5 tips gaat dit u zeker lukken.

1. Een website die aansluit bij de zoektocht van uw doelgroep

Het is uiteraard de bedoeling dat een klant op uw site datgene leest waar hij naar op zoek is. Dit zorgt voor een uitstekende conversie. Spreek daarom uw klanten direct aan, gebruik call-to-actions en afbeeldingen én ga voor unieke content. Een goede site voldoet daarmee aan de verwachtingen van uw klant. Bovendien wordt unieke content door Google opgepikt en dit zorgt voor een hogere ranking in de zoekmachines.

2. Responsive webdesign

Responsive webdesign betekent dat uw website zich aanpast aan het scherm van de gebruiker. Zowel op een laptop als een smartphone is uw website goed leesbaar. De voorkeur van Google gaat bovendien uit naar responsive design websites en dus ontkomt u er niet aan om uw website te optimaliseren. Een website die niet beschikt over een response design is namelijk not done.

3. SEO-vriendelijke website

Uw bedrijfswebsite moet SEO-vriendelijk zijn. Kijk niet alleen naar zoektermen waarop klanten naar zoeken, maar onderzoek eveneens waar uw doelgroep behoefte aan heeft en waar u zelf op gevonden wilt worden. Blijf dit doorlopend en testen en monitoren voor een perfect resultaat.

4. Linkbuilden

Relevante links zijn voor Google reden om uw website hoger te laten ranken in de online zoekmachines. Uw autoriteit als bedrijf wordt onder meer gemeten middels externe links. Dit zijn bijvoorbeeld websites die linken naar uw bedrijfswebsite. Zeker populaire en relevante websites die linken naar uw website zijn uiterst waardevol voor uw positie in de zoekmachines.

5. Content die in beweging blijft

Het is absoluut noodzakelijk om periodiek nieuwe content te plaatsen op uw website en hierbij social media te gebruiken om de content te delen én toegankelijk te maken. U kunt bijvoorbeeld wekelijks een blog plaatsen op uw website. Uiteraard kunt u daar ook een professional voor inschakelen. Hoe meer uw content in beweging is, hoe groter de kans dat uw autoriteit toeneemt.

Professioneel boekhouden

Naast een professionele bedrijfswebsite is het ook van belang om uw boekhouding op een professionele manier bij te houden. Offective biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige en betrouwbare manier te boekhouden. Maak een proefaccount aan en probeer het 30 dagen gratis. Ben u een net gestart met uw bedrijf? Maak dan een jaar lang gratis gebruik van deze tool.

Reageren niet mogelijk.